Gyerekpóráz: ezt ugyan miért szólják meg?
Alapvetően sem tartom hülyeségnek a gyerekpórázt, be nekünk nincs - de kamikaze beütésű gyerekeknél hasznos lehet.
A játszótéren, illetve a mellette levő parkban van egy vak apuka, aki a két éves lányát gyerekpórázon viszi. Persz csúszdán nem, ott segítséget kér.
Nem egy megjegyzést hallottam a háta mögött, hogy szerencsétlen gyerek. De hát az apa honnan a rákból tudná, ha elfut a gyerek, hogy merre van? Szerintem a lehető legjobb megoldást választotta, mert a gyerek is biztonságban van és így ő is ki tudja vinni sétálni.
Hozzáteszem, hogy eléggé egyértelmű, hogy vak, fehér bot van a kezében és a szemén is látszik, hogy nem fókuszál.
Liverpoolban 1993-ban történt egy nagyon súlyos bűncselekmény. Két 10 év körüli fiú elcsalt egy két éves gyereket egy bevásárlóközpontban magával, és egy külterületen brutálisan meggyilkolta.
Az eset óriási közfelháborodást (és nem mellesleg értetlenséget) váltott ki a helyi közvéleményben, és bizony 1994-ben igen gyakori látvány volt az utcán, különösen a bevásárlóközpontok forgatagában a pórázon vezetett kisgyerek. És mindenki pontosan tudta, mi ennek az oka, így eszébe sem jutott szólni.
Nem mondom persze, hogy búrában kellene nevelni emiatt a gyerekeket, de vannak bizonyos helyzetek és helyek, amikor a gyerekpóráz nem az ördögtől való szerintem. Nyilván a csendes kis mellékutcákban nem "pórázon sétáltatnám" szegény gyereket.
Angliában most is megszokott làtvány ez a gyerekpóráz, még mindig.
S pontosan a fent említett liverpooli eset miatt.
A gyerekpóráz mellett és ellen elég érv van, mindenki maga dönti el hogy használja vagy sem.
Egy vak apukát (vagy bárkit!) emiatt megszólni elég tapintatlan és undorító.
Énnem ítélem el! Sőt, ha indokolt, használják csak!
Nekem 2 gyerekem van, néha elég nehezen kezelhetőek.
Ha mondjuk mama, papa van velük és kitépik magukat a kezükből, egy reumás 65-70 éves nem fog tudni a gyerek után futni. Akkor inkább jobb a póráz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!