Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekpóráz: ezt ugyan miért...

Gyerekpóráz: ezt ugyan miért szólják meg?

Figyelt kérdés

Alapvetően sem tartom hülyeségnek a gyerekpórázt, be nekünk nincs - de kamikaze beütésű gyerekeknél hasznos lehet.

A játszótéren, illetve a mellette levő parkban van egy vak apuka, aki a két éves lányát gyerekpórázon viszi. Persz csúszdán nem, ott segítséget kér.

Nem egy megjegyzést hallottam a háta mögött, hogy szerencsétlen gyerek. De hát az apa honnan a rákból tudná, ha elfut a gyerek, hogy merre van? Szerintem a lehető legjobb megoldást választotta, mert a gyerek is biztonságban van és így ő is ki tudja vinni sétálni.

Hozzáteszem, hogy eléggé egyértelmű, hogy vak, fehér bot van a kezében és a szemén is látszik, hogy nem fókuszál.

2016. ápr. 15. 08:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
nekünk is van. olyan mint egy kis hátizsák, tehát nem hám szerű. Egy nagy forgalmú út közvetlen szomszédságában lakunk egy lakóparkban,tehát a házból kilépve csak egy keskeny járda van és máris a kövesút. Kb fél éve egy kisgyereket halálra gázoltak itt, anyuka csak egy pillanatra fordult el, hogy bezárja az ajtót. Engem nem érdekel ki mit gondol, a gyerekem biztonsága a legfontosabb. Én se szólok le senkit semmiért, mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy számukra a legideálisabb.
2016. ápr. 15. 15:16
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk nincs, de volt,hogy elgondolkodtam már, hogy de jó lenne. Nem mindenki egy gyerekkel indul vásárolni. Nekem speciel a Kicsi 6 hónapos, a Nagy 4 éves, és bizony, ahogy sok gyerek ő sem a lábamhoz tapadva jön, ha mondjuk bevásárolunk.

Nemrég éppen vásároltunk, amikor a Kicsinek kiesett a cumija, elkezdett nyekegni, de úgy beszorult a kardigánja meg a nyaka közé,hogy hirtelen nem találtam. Kellett 1 perc mire meg lett. Na ennyi idő bőven elég volt a Nagynak,hogy a tőlünk kb. 15 méterre lévő hűtőben kiszúrja a Paula a bocit. Oké, nem lett nagy baj, mert csak odáig szaladt, de szaladhatott volna tovább is, vagy másik sorba stb. Szóval azért vannak olyan helyzetek, amikor akármennyire is figyelsz, mégsem tudsz. Barátnőm sokszor 3 gyerekkel megy bevásárolni. Azért sok anyukát megnéznék én,hogy mennyire 100%-osan csak a gyerekeket figyeli, miközben nézi a listát,hogy mit kellene venni, meg,hogy találja meg stb.

2016. ápr. 15. 15:26
 13/13 anonim ***** válasza:
Mert mindent meg kell szólni, ami szokatlan, pláne ha amúgy se vagy benne a témában. Pedig sok helyzetben hasznos. Én egy reptéren láttam, hogy anyuka szoptatta a kicsit a nagyobb meg pórázon volt mellette. Máshogy el se lehetett volna képzelni a helyzetet. Egyébként sokan használnának ilyen pórázt a gyerekekhez, csak más használnak helyette, úgy hívják: babakocsi, csak azt már megszokta a szemünk, pedig ott is lehetne sajnálkozni, hogy jaj le van kötözve a gyerek, "szegény".
júl. 29. 02:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!