6 órás munkaviszonnyal mennyi GYED-et kapnék?
Májustól jelentenek be, ha jól tudom 55125 Ft lesz a havi bérem, ez után mennyi GYED-et kapnék?
Tudom, hogy 70%-a a fizetésnek, de ebből lejön még adó és nyugdíjjárulék.
Mennyit kapnék vajon kézhez?
Érdemes egyáltalán várnom, hogy meglegyen a bedolgozott 1 évem, vagy nem lenne több, mint a GYES?
Már nagyon szeretnénk babát, de a pénz miatt megfontolandó a dolog, hogy várjunk-e.
Hát nem lesz sokkal több a gyed, mint a gyes, adójóváírással együtt 34-35000Ft havonta, de mivel a gyes csak 25700 havonta, így megérheti a várakozás, hiszen 10000Ft is több, mint a semmi:)
ҝ
Egész pontosan kiszámoltam neked:
a hónap napjaitól függően 34.437, illetve 35.585.
ҝ
Nem 28500 Ft a gyes?
Akkor az csak 7-8 ezerrel több.
Köszi a gyors válaszokat.
Bizony, a levonásokkal együtt írtam mindkettőt! Tehát a kézhez kapott összegek között van kb. 10 ezer Ft különbség:)
ҝ
Nahát, akkor sokkal jobban járok, ha GYES helyett a rendszeres szociális segélyt igénylem....
Annál legalább kézhez kapom a 28500-at.
Ha babát vállaltok, akkor a törvény azt mondja, hogy az aktív korúak ellátása nem jár neked arra az időre, amíg gyermekgondozási segélyre vagy jogosult, a gyermek egyéves korának betöltéséig.
Tehát ha babát vállalsz munka nélkül, akkor egyéves koráig gyes-t kaphatsz.
ҝ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!