Mennyi idős munkaviszonnyal kell rendelkezni a baba születése előtt, hogy GYED-et igényelhessek?
Figyelt kérdés
Egyetemet végeztem (ha jól tudom ez megfelel 180 napnak) + fél éve vagyok bejelentett munkaviszonyban.2010. aug. 4. 15:12
1/6 anonim válasza:
365 napnak kell lennie. Jól tudod a nappali tagozat beszámít, 180 nap erejéig, vagyis neked még 185 nap kell (ami megvan, hiszen az kb. 6 hónap)
És kell még más is az ellátásokhoz. Tgyás: szükséges a 365 nap+ hogy a munkaviszony megszűnését követő 42 napon belül szülj.
Gyed: 365 nap, plusz bejelentett munkahely igényléskor (vagy egyéb biztosítotti jogviszony - álláskeresési támogatás pl.), vagy ha igénylés előtt szűnik meg a munkaviszony, akkor a tgyás ideje alatt kell megszűnjön ahhoz, hogy jogosult legyél gyedre.
2/6 anonim válasza:
kedves első: Jól értem: ha 13 éve diplomáztam egyetemen, és közben mondjuk semmilyen jogviszonyom nem volt munkaügyben (mert pl. külföldön dolgoztam illegálisan) és most terhes vagyok, akkor is beszámít 180 napnak az egyetemi végzettségem?
3/6 anonim válasza:
Természetesen nem. A 365 napnak a szülést megelőző 2 éven belül kell meglennie, vagyis a 13 évvel ezelőtti egyetem nem fog beszámítani:)
4/6 anonim válasza:
Ezt csak azért nem írtam oda az első válaszhoz, mert nekem egyértelmű volt, hogy most végzett legfeljebb fél éve a kérdező:)
6/6 anonim válasza:
igen, jól mondja az első. bővebben az új GYED szabályokról itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!