Két neve van a lányunknak, az okok abszolút személyesek. Nekem egyetlen nevem van, és 25 év alatt sem tudtam megszeretni, szívből örülnék, ha lenne egy másik keresztnevem is, az talán jobban tetszene. Nyilván nem akarom megbántani a szüleimet, ezért nem opció a névváltoztatás.
Egyébként több ismerősöm is van dupla névvel, egy kivételével a többieknek semmi gondja nem volt vele, sőt. Van aki kifejezetten szereti, hogy a családja X-nek hívja, a munkahelyén pedig Y-ként szólítják. Persze ez extrém eset, de ilyen is van.
2016. ápr. 22. 13:11
22/26 anonim válasza:
Egyetértek a férjeddel. Teljesen felesleges hóbort az egész. Nem adunk neki két nevet, minek? Az egyik nevet úgysem használja soha senki. Adminisztrációs dolgoknál is nehezít, értelmetlen.
2016. ápr. 22. 14:33
23/26 anonim válasza:
Mi 1 nevet tervezünk adni a leendő gyermekeinknek. Ritka vezetéknév mellé választottunk lány és fiúnevet is, ezekben könnyen megegyeztünk. Egyébként azért sem lesz kettő mert nem tetszik túl sok és azok is vegyesen újabbak és hagyományosabbak és ezek egymás mellett furcsán hangzanának. Pl.: Zénó János (nem ezek a neveink csak szemlélteti, hogy miért nem jó).
2016. ápr. 22. 21:08
24/26 anonim válasza:
Nekem 1 van,de mindig szerettem volna másikat. Ezért a gyerek kettőt kap,remélem szeretni fogja. Az első hosszú,a második rövidebb,a vezetéknév rövid. Szerintünk gyönyörű a teljes név kimondva,mások is dicsérték.könnyen megegyeztünk.
2016. ápr. 23. 23:00
25/26 anonim válasza:
Nekem kettő van, a másodikat sose szerettem. Egyrészt nem illik hozzám, másrészt sok problémám is volt/van vele. A második nevem Kriszta és mivel nem olyan lényeges mint az első, így ebből jöttek a bajok. Elsősorban kiskoromban nem tudtam, hogy mikor kell leírnom ezt is, mikor érdemes, azóta ugye minden hivatalos adatnál kötelező. A nagyobb baj, hogy rengetegen a Krisztát és a Krisztinát egy névnek tekintik, pedig nem az. Elrontották a nyelvvizsga bizonyítványomat emiatt, amit természetesen nekem kellett kifizetnem. Elrontották a bankkártyámat is, gimiben a tanárok mind Krisztinának szólítottak és minden alkalommal mondtam nekik, hogy nem ez a nevem, de nem jegyezték meg. Egyetemen rengetegen szólítanak Krisztának, de ezt már haladásnak fogom fel. Vizsgákon viszont (mikor teljes nevet mondanak ki a jelenlétinél) még most is Krisztinát mondanak, pedig a papíron Kriszta van. 21 év után is zavaró, de mamám szerette volna ezt a nevet, az ő kedvéért pedig megtartom
2016. máj. 26. 11:30
26/26 Krande válasza:
Én örülök, hogy két keresztnevem van.
A családnevem nem RETTENETESEN gyakori, de mind családnév + első keresztnév, mind családnév + második keresztnév nevű emberből van jónéhány. A család + első + második nevemmel viszont tudtommal egyedül vagyok.
És nekem az is tetszett, hogy választhattam.
(Viszont egy kolléganőm valamiért elkezdte összecserélni a két keresztnevemet és most már többen családnév + második kereszt + első kereszt néven hívnak. Ez kicsit fura.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!