Ti adtorok 2 keresztbnevet a gyereketeknek? Könnyen megegyeztetek a párotokkal?
Alapból nem tetszik a két keresztnév, nagyobbik lányomnál mégis így alakult.
Már jó ideje megvolt a leendő neve, amikor egyszer csak apa beleszeretett egy másik névbe. Nem tudtunk megegyezni, így mindkettőt megkapta.
Onnantól azon ment a "vita", hogy melyik legyen előre írva. Végül a hangzás döntött, az általam választott név lett az első. Most már mindenki ezen szólítja a leányzót, de az első néhány évben az apja a másik nevét használta. Egészen addig, amíg a kislányunk nem kérte rá, hogy inkább az "igazi" nevén hívja.
Így utólag bánom a dupla nevet, csak a gond van vele, a lányom sem szereti, és hát haszontalan is. De akkor nem nagyon tudtam mást tenni, a férjem annyira be volt pörögve.
A fiamnak 1 neve van, mi sem tartottuk fontosnak, hogy két neve legyen.
Egy érdekesség.
A nővéremnek két neve van. Esküszöm már majdnem felnőtt voltam amikor egyszer pakolás közben megtaláltam a születési anyakönyvi kivonatát, és ott olvastam, hogy 2 neve van. Nem is tudtam. Soha senki nem használta a második nevét, de még célzás sem volt rá. Kérdeztem a nővéremet, hogy ő mit gondol a 2 névről.
A válasza, hogy teljesen felesleges, és csak felnőttként írja le, de csakis olyan hivatalos papírokra ahol kötelező. De sok helyen le sem írja..Szóval felesleges 2 név egy gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!