Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti adtorok 2 keresztbnevet a...

Ti adtorok 2 keresztbnevet a gyereketeknek? Könnyen megegyeztetek a párotokkal?

Figyelt kérdés
A férjem mondta, hogy ő nem akarja, hogy 2 keresztneve legyen a gyereknek, mert felesleges "divatnak" tartja.

2016. ápr. 22. 08:21
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Van benne igazság abban, amiket leírtatok...

2016. ápr. 22. 09:04
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyiküknek két keresztneve van. Igazából én is egy név párti voltam, nekem is egy van. Nálunk azért lett kettő a nagylányomnak, mert a kedvenc nevem, amit kb. kisiskolás korom óta a gyerekemnek szántam azzal a betűvel kezdődik, amivel a férjem vezetékneve végződik. Így sajnos eléggé egybe lett volna mondva, ezért bekerült közé még egy név. A pici meg azért kapott kettőt, mert ott meg nem tudtunk nagyon dönteni és ha már a nagy is kettőt kapott, akkor ő miért ne? De így asszem ezzel a 4 lánynévvel el is lőttem a lehetőségeimet, remélem ha vállalunk még egy picit, akkor az fiú lesz. :-)
2016. ápr. 22. 09:15
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom,hogy divat-e,a bátyám 45 éves,és 2 keresztneve van,én 43 vagyok,és szintén kettő van....mindhárom gyerekünknek 2 keresztneve van,elég könnyen megegyeztünk.
2016. ápr. 22. 09:18
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Anyám 59 éves, két keresztneve van, nagyanyám 86, neki is kettő van, úgyhogy semmi köze nincs a divathoz. Nekem egy van, a gyerekemnek kettő. Azért kapott kettőt, mert mind a vezetékneve, mind az első keresztneve rendkívül gyakori, illetve a második név jelentessel is bír, ami nekem fontos volt. A nevekrol sosem volt vita az apjával
2016. ápr. 22. 09:34
 15/26 anonim ***** válasza:
28%
Akkor adnék két nevet csak a gyerekemnek, ha karácsonykor születne. Akkor úgyis csak egy nagyobb ajándékot kapna, és így legalább névnapjából tartanánk kettőt.
2016. ápr. 22. 09:46
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Két neve van, így hangzik szépen, mindkettőnknek elsőre tetszett. A másodikat használjuk, de ha nem lenne az első keresztneve, nehezebb lenne kimondani mássalhangzótorlódás miatt.
2016. ápr. 22. 10:14
 17/26 Betu ***** válasza:
31%
2 neve van a kisfiúnknak. Az egyik amit hasznàlunk a màsikat az apukàja neve utàn kapta. Könnyen megegyeztünk mert neki is és nekem is mind a két név tetszik. Szerencsére a pàrom neve sem egy József, vagy Jànos stb., mert ha ilyen lenne a neve biztos hogy nem kapta volna meg a kisfiúnak màsodik névnek😊!
2016. ápr. 22. 11:00
 18/26 anonim ***** válasza:
83%
Azért nem lett két keresztneve, mert egyrészt meg tudtunk egyezni egyben, másrészt meg két vezetékneve van, így nem akartunk szappanoperát játszani. :)
2016. ápr. 22. 12:15
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
A férjemnek 2 keresztneve van, és nagyon gyakori vezetékneve, ő szereti, hogy kettő van, bár a mindennapokban csak az elsőt használja. Nekem egy van, jól elvagyok így. De mikor a gyerekek születtek, apjuk kért, hogy legyen nekik is kettő, én meg beleegyeztem. És kb úgy is volt, hogy egy nevet én választottam nekik, egyet apjuk, persze kölcsönös vétójoggal. :)
2016. ápr. 22. 12:34
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Két nevet adtunk, egy magyar eredetűt és egy olyat, aminek van nemzetközi megfelelője.
2016. ápr. 22. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!