Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a gyerek bölcsibe jár,...

Ha a gyerek bölcsibe jár, akkor csak a szülő igényelheti a gyest?

Figyelt kérdés
Nagymama lehet gyesen, ha a gyerek bölcsibe, oviba jár?
2010. ápr. 6. 22:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem csak szülő lehet gyesen ha van neki szülője és nem a nagymama a gyámja. De attól még hogy bölcsibe ill. oviba jár attól még megmarad a gyes ugyanúgy. Ez nincs összefüggésben én úgy tudom.
2010. ápr. 6. 22:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Nincs összefüggés, a mama is igényelheti természetesen.
2010. ápr. 7. 07:40
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Én úgy olvastam, ha a gyerkőc bölcsibe, oviba jár és a szülő dolgozik, akkor csak a szülő veheti igénybe a gyest. Nekünk azért lenne probléma, mert a párommal mind a ketten több műszakban dolgozunk és gyes mellett csak 1 műszakban lehetne dolgozni, amit nem tudok, hogyan tolerálna a munkáltató. + adózás szempontjából is jobban jövünk ki úgy, ha a nagyi nevén van a gyes.

Köszi mégy egyszer.

2010. ápr. 7. 08:21
 4/6 anonim ***** válasza:

"Nem jár gyermekgondozási segély a nagyszülőnek, ha

* a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben helyezik el. A gyermekgondozási segélyre való jogosultságot nem érinti, ha a napközbeni ellátást biztosító intézményben elhelyezett gyermek 3 évesnél idősebb, és az intézményi elhelyezés a napi 5 órás időtartamot nem haladja meg."

[link]

2010. ápr. 8. 22:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez honnan van, hogy gyes mellett csak 1 műszakban lehet dolgozni?

A beemelt idézet szerint akkor nem kaphatja a mama a gyest nálatok, pedig én úgy tudtam :-(

2010. ápr. 9. 07:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Ezek szerint jól tudtam.

A munkaügyesünk mondta, hogy, ha én leszek gyesen, akkor nem dolgozhatok, csak 1 műszakban, de ezt én is olvastam már valahol.

2010. ápr. 9. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!