Ha a gyerek bölcsibe jár, akkor csak a szülő igényelheti a gyest?
Köszi a válaszokat. Én úgy olvastam, ha a gyerkőc bölcsibe, oviba jár és a szülő dolgozik, akkor csak a szülő veheti igénybe a gyest. Nekünk azért lenne probléma, mert a párommal mind a ketten több műszakban dolgozunk és gyes mellett csak 1 műszakban lehetne dolgozni, amit nem tudok, hogyan tolerálna a munkáltató. + adózás szempontjából is jobban jövünk ki úgy, ha a nagyi nevén van a gyes.
Köszi mégy egyszer.
"Nem jár gyermekgondozási segély a nagyszülőnek, ha
* a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben helyezik el. A gyermekgondozási segélyre való jogosultságot nem érinti, ha a napközbeni ellátást biztosító intézményben elhelyezett gyermek 3 évesnél idősebb, és az intézményi elhelyezés a napi 5 órás időtartamot nem haladja meg."
Ez honnan van, hogy gyes mellett csak 1 műszakban lehet dolgozni?
A beemelt idézet szerint akkor nem kaphatja a mama a gyest nálatok, pedig én úgy tudtam :-(
Köszi a választ. Ezek szerint jól tudtam.
A munkaügyesünk mondta, hogy, ha én leszek gyesen, akkor nem dolgozhatok, csak 1 műszakban, de ezt én is olvastam már valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!