Miért van az, hogy "néhány" szülő azt hiszi, hogy a gyerek nevelésére az "eltiltás" az egy helyes válasz?
Úgy értem : ha valaki valamit meg akar tenni (főleg, ha gyerek) akkor azt meg fogja tenni....de olyat én még nem láttam , hogy attól, hogy valakit eltiltottak valamitől megtanulta, hogy azt nem szabad!!
SŐT, "a tiltott gyümölcs a legédesebb!" és szinte biztos, hogy ha eltiltották , akkor utána ki is próbálta, ha rosz , ha nem...értem ezt mindenre!!
Írnál konkrétumot? Mert te most felhoztál egy végletet, azt a szülőt festetted le nekünk, aki mindentől tiltja a gyerekét.
Én akkor felhozom a másik végletet: ha mindent engedünk neki, az jobb?
Erre te mondhatod, hogy ne általánosítsunk, meg ez már túl szélsőséges. A kérdésed is az. Végletekbe menő általánosítás.
Szerinted az jobban működne, hogy "persze kisfiam, drogozzál csak nyugodtan, k*rvázzál is, mert az a jó".
Tiltani kell. Lehet rosszul csinálni, üvöltözve, pofozva, de lehet úgy is, hogy a gyerek megértse, hogy ebből semmi jó nem sül ki. Minden csak hozzáállás kérdése.
Nekem szüleim értelmesen álltak hozzá, és lám, életemben egy szál cigit el nem szívtam. Nem is hiányzik.
Nálam egy csomó dologra működött a tiltás. Elmagyarázták, hogy a cigi rossz, mert büdös és káros, és felfogtam, hogy tényleg, és nem gyújtottam rá soha.
Az alkohollal ugyanez. 18 éves koromig nem is ittam többet egy pohár botnál egyszerre. Utána egyszer ittam 2 pohárral :)
A fiúktól hiába tiltottak, hajtott a vérem, szóval most ezen balhézunk, de nem érdekel. A szerelem az szerelem :D
19/f
jah, mert ez jobb lenne mi? "menjél gyerekem, igyál, drogozzál, csináltasd fel magad/döngess meg minden csajt, sz@rj a világra hatezer kölyköt felelőtlenül"
Látszik a kérdésedből, hogy még gyerek vagy, és nem érted. De idővel rájössz, mi is az a szülői féltés, pláne majd ha neked is lesznek gyerekeid
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!