Zoé vagy Hanna? Ki mit gondol? Melyik név jobb?
Ugy néz ki, kislányunk lesz de nem tudom melyik nevet válasszam. Mindkét név tetszik páromnak is és nekem is.
Esetleg ha fiú nevet is írnátok. Mert ne adj isten meglepetés érne, és kukac lesz a lába közt, bajba leszünk, mert hiába gondolkodtunk fiú neveken, semmi ötlet. Talán még a Bence,de az se az igazi, amire azt mondjuk hogy igen ez a tökéletes név. Köszönöm a segítséget. :-)
A Hanna egyáltalán nem magyar név. Ráadásul az elmúlt 5 év óta iszonyatosan nagy divat lett, csak nekem van 3 Hanna baba ismerősöm, szűk körből.
A Zoé szerintem nagyon szép név, nem értem, mi a problémája vele az ismerőseidnek. Nem hangzik furcsán egyáltalán. Kifejezetten tetszik, és nem tucatnév, mint a Hanna.
Amúgy se hallgass senkire, ne szóljanak bele, hogy te hogy nevezed el a gyereked. Semmi közük hozzá. Csak neked meg apukának.
Azt sem értem, mi ez a "szép magyar név" mánia. Érdekes módon a Tünde, Margit, Erzsébet, József, stb. nem akarnak megint divatba jönni, annyira már nem ragaszkodnak a hagyományokhoz.
Fiúnévből a Dominik nekem is tetszik, mindig szép névnek tartottam. De sokban függ a vezetéknévtől is, jó, ha jól hangzik egymás mellett a két név.
Nekem is a Zoé tetszik jobban, bár nálunk is leszavazta apuka :) Hanna csak Johanna beceneveként merült fel, mert simán nagyon gyakori (a Zoé sem ritka, de mégse minden második kislány)
Nekünk végül Majánk lett egyébként.
A Benett nekem is nagyon tetszik,de az apuka azt is leszavazta. :-)
Nekem páromon kívül se ismerősöm se semmi nem volt ilyen nevezetű. Elején még fura is volt ez a név, mára megszokott lett. .:-)
Mi is azon voltunk, hogy legyen mindkettő. :-)
De mostanra valahogy le akarnak beszélni a Zoérol, amiről én nem igen akarok lemondani, ugy érzem megbánnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!