Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Zoé vagy Hanna? Ki mit gondol?...

Zoé vagy Hanna? Ki mit gondol? Melyik név jobb?

Figyelt kérdés

Ugy néz ki, kislányunk lesz de nem tudom melyik nevet válasszam. Mindkét név tetszik páromnak is és nekem is.

Esetleg ha fiú nevet is írnátok. Mert ne adj isten meglepetés érne, és kukac lesz a lába közt, bajba leszünk, mert hiába gondolkodtunk fiú neveken, semmi ötlet. Talán még a Bence,de az se az igazi, amire azt mondjuk hogy igen ez a tökéletes név. Köszönöm a segítséget. :-)

2016. ápr. 18. 13:29
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő tetszik, a Hanna kicsit jobban. Viszont nem adnám egyiket sem, mert közeli-távoli ismerősök is ezeket a neveket adták a lányaiknak. Nem szeretném, ha a lányom Pl. Zoé/5 lenne a suliban.
2016. ápr. 18. 14:39
 12/31 A kérdező kommentje:
nem ragaszkodom magyar névhez, alapból nem magyarok vagyunk, csak magyarul beszélük. Néztem már a jelentésüket, és amúgy a férjem is olyan robotos hangzásúnak gondolja a Zoét.
2016. ápr. 18. 14:40
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

A Hanna egyáltalán nem magyar név. Ráadásul az elmúlt 5 év óta iszonyatosan nagy divat lett, csak nekem van 3 Hanna baba ismerősöm, szűk körből.

A Zoé szerintem nagyon szép név, nem értem, mi a problémája vele az ismerőseidnek. Nem hangzik furcsán egyáltalán. Kifejezetten tetszik, és nem tucatnév, mint a Hanna.

Amúgy se hallgass senkire, ne szóljanak bele, hogy te hogy nevezed el a gyereked. Semmi közük hozzá. Csak neked meg apukának.

Azt sem értem, mi ez a "szép magyar név" mánia. Érdekes módon a Tünde, Margit, Erzsébet, József, stb. nem akarnak megint divatba jönni, annyira már nem ragaszkodnak a hagyományokhoz.

Fiúnévből a Dominik nekem is tetszik, mindig szép névnek tartottam. De sokban függ a vezetéknévtől is, jó, ha jól hangzik egymás mellett a két név.

2016. ápr. 18. 14:42
 14/31 A kérdező kommentje:
A vezetéknév Diószegi :-)
2016. ápr. 18. 14:50
 15/31 anonim ***** válasza:
74%

Nekem is a Zoé tetszik jobban, bár nálunk is leszavazta apuka :) Hanna csak Johanna beceneveként merült fel, mert simán nagyon gyakori (a Zoé sem ritka, de mégse minden második kislány)

Nekünk végül Majánk lett egyébként.

2016. ápr. 18. 14:53
 16/31 Betu ***** válasza:
Zoé nekem nagy favorit, ha kislànyunk született volna ezt a nevet adtuk volna neki. A kisfiam Benett, és nem érdekel mennyire tucat név sokak szerint, mert a faluban ahol lakunk nincs csak egyedül ő Benett ja és sokan nem is hallottàk felénk ezt a nevet. Ez nàlunk ritkasàg!😊
2016. ápr. 18. 14:53
 17/31 Betu ***** válasza:
Diószegi? Hú van ilyen nevű ismerősöm.
2016. ápr. 18. 14:54
 18/31 A kérdező kommentje:

A Benett nekem is nagyon tetszik,de az apuka azt is leszavazta. :-)

Nekem páromon kívül se ismerősöm se semmi nem volt ilyen nevezetű. Elején még fura is volt ez a név, mára megszokott lett. .:-)

2016. ápr. 18. 15:00
 19/31 anonim ***** válasza:
Nekem együtt a kettő tetszik: Zoé Hanna
2016. ápr. 18. 15:18
 20/31 A kérdező kommentje:

Mi is azon voltunk, hogy legyen mindkettő. :-)

De mostanra valahogy le akarnak beszélni a Zoérol, amiről én nem igen akarok lemondani, ugy érzem megbánnám.

2016. ápr. 18. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!