Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebben az esetben kinek van...

Ebben az esetben kinek van jobb esélye a gyámságra?

Figyelt kérdés

Van az ismeretségi körben egy nagymama. A lánya 17 évesen szült, a babát otthagyta a kórházban. A nagymama magához vette. Ő neveli, ő viszi bölcsődébe, ő tartja el.

Már másfél éves a gyerek.

Az anya körülményeiről nem túl sokat tudok.

Most hirtelen megjelent és a gyámügynél veri az asztalt, hogy neki kell a gyerek.Ilyen előzményekkel mire lehet számítani, mi a vonatkozó szabályozás?

A nagymama nemrég sírva mesélte a dolgot. Sajnálom szegényt, mert nagyon sokat dolgozik és tesz az unokájáért. Ha mással nem, információval szeretnék segíteni neki.

2016. ápr. 2. 08:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Gondolom jelenleg a nagymama a gyám. Akkor veszik el tőle a gyereket és kerül az anyahoz, ha az megfelelő körülményeket tud felmutatni
2016. ápr. 2. 09:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Remélem az igazság győz. De sajnos szerintem meg fogják adni az anyának az esélyt.
2016. ápr. 2. 10:08
 3/6 A kérdező kommentje:

Ilyenkor a gyámhivatal mi alapján hoz döntést? A bölcsődét is megkérdezik, kérnek tőlük szakvéleményt? Mert ők is tudják igazolni, hogy csak a nagymama hozza-viszi, látják, hogy a gyerek ápolt, megfelelően fejlődik, stb.

Az nem tudom, hogy a nagymama mellett van ellen szól, hogy rengeteget dolgozik, hogy minden anyagi feltételt megteremtsen, heti hét napot. Hajnalban viszi magával a gyereket, majd elkéretőzik, beviszi a bölcsődébe és a munkaideje végén megy érte. Emiatt az átlagnál jóval korábban is fekteti, mert korán kelnek.

Nem kifejezetten vagyonosok, de a gyereknek rendezett a ruházata, külseje, a fejlődése is korának megfelelő.

Nem vagyok biztos benne, de olyat is hallottam (másodkézből, ezért nem biztos forrás), hogy az anya ivott a terhesség alatt és a gyerek külsején is látszik egy enyhébb magzati alkohol szindróma.

Mivel nekem a gyámüggyel soha nem volt dolgom, a működését se ismerem ilyen szempontból. A vér szerinti anyának nem tudom, hogy alapvetően több joga van-e, vagy inkább azt nézik, hogy eddig nem is látogatta a gyereket, a kórházban is ott hagyta.

Mivel a szülés idején még nem volt nagykorú, így feltételezem, hogy a nagymama lett automatikusan a gyám.

Nem kérdeztem ki, inkább csak meghallgattam, ezért nem tudok mindenről pontos részletet.

Az biztos, hogy a bölcsődevezető részéről komoly odafigyelést kapott - jó értelemben - a hátrányos helyzete miatt. Szerintem ő pozitív jellemzést adna róla.

2016. ápr. 2. 11:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha az anya nem mofott le róla hivatalosan, nagy eséllyel meg fogja kapni a gyerekét.
2016. ápr. 2. 12:10
 5/6 anonim ***** válasza:
*mondott
2016. ápr. 2. 12:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia. Nézik az anya családi állapotát, rendelkezik állandó jövedelemmel, a lakhatása megoldott, bejelentett lakóhellyel rendelkezik. Ilyenkor kimennek környezettanulmány készíteni, ha megfelel akkor lehet, hogy elhelyezik Nála, de ha nem akkor marad a nagymamánál. Azt is nézik tartja a kicsivel a kapcsolatot vagy nem. Ha állandó volt a kapcsolattartás akkor esélyesebb. Ha csak most jutott eszébe akkor lehet esélye a mamának.
2016. ápr. 5. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!