Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apának szólítani a férjem,...

Apának szólítani a férjem, miért nem jó dolog?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves lányunk, és már a terhességem elején apának kezdtem szólítani a férjem (apa itt van, ez most apa keze stb...) szép lassan átkereszteltem "apa" lett! Néha szólt, hogy mások előtt, maradjon csak Ádám, otthon ha nagyon muszály hívjam apának, a gyerek előtt.

Aut vettem észre, ha otthon beszélek vele és ugy szólok hozzá, hogy apa legyszives ad ide azt... akkor direkt nem figyel. Kerdeztem tőle, hogy most komolyan ennyire zavarja de soha nem válaszol nyíltan, olyanokat mond, hogy tényleg ennyire fontos neked? ha nagyon akarod hivj apadnak!

Ennyire rossz ez neki? Nem értem miért zavarja?! Én kértem hogy hívjon anyának hogy a gyerek tanuljon, mindig megígéri, de sosem tartja be!!

Miért? Miért olyan nehéz?

2016. ápr. 13. 12:08
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
82%
Jaj nekem ettől hányingerem támad. A nővérem is ezt csinálja, és az a legszebb, amikor apánk is ott van xD. Ahogy észrevettem ezt az apázást a nők szokták erőltetni, apuka meg belemegy ebbe, és vissza anyukáz. Nincs apakomplexusod? Szerintem az ilyen nőknek tuti van valami :D
2016. ápr. 13. 17:25
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Én direkt kértem a páromat, h ne szokjunk rá h egymást apázzuk, anyázzuk, ha a gyerek nincs ott. Engem nő létemre zavart, ha a családban ezt láttam, a keresztnév sok helyen eltűnt.
2016. ápr. 13. 23:42
 33/35 anonim ***** válasza:
68%
Mindenkinek megvan a neve.Ha nem azon,akkor becenéven szólítsd.Nekünk 3 gyerekünk van,csak akkor mondom,hogy apa,amikor valamelyik gyereket küldöm hozzá.Pl.szólj Apának,hogy jöjjön ebédelni,menj ki,Apa kint van az udvaron stb.Különben a nevén szólítom,vagy azt mondom Szívem.Ő gyakrabban szólít engem Anyának,de nem zavar(fiatal volt,amikor meghalt anyukája,szerintem jól esik kimondania ezt a szót).Az esetek többségében becéz vagy a nevemen szólít.Valószínűleg a férjednek ledegradáló.Ő nem az Apukád,hanem a Társad!
2016. ápr. 14. 12:01
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

Itt az a baj, hogy úgy szólítod ahogy számára kellemetlen.

Nem feltétlenül az "apa" a baj, ha cuncinak hívnád, lehet az se esne jól.

Nekem a nevem egyik becézése az gyenge pontom, a világból kifutnék, mikor "lefranciznak". A családom, és az ismeretségi köröm ezt tiszteletben tartja.

Tiszteld már meg annyival a férjed, hogy nem nevezed apának, ha ez neki kínos, kellemetlen.

2016. ápr. 14. 12:55
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Fordított helyzetben én se örülnék neki,ha a párom "anyázna". Nyilván ha a gyerekkel vagyunk,akkor az teljesen más,hiszen az inkább a gyereknek szól és nem nekem.Viszont ha kettesben vagyunk akkor számomra az egy alap elvárás,hogy ugyanúgy nőként kezeljen,mint a szülés előtt és ebbe nem fér bele az,hogy úgy szóljon nekem,mint az anyjának.

De egyébként nálatok szerintem komoly kommunikációs gondok vannak.Én ott kezdeném a probléma keresését,hogy ha a párodnak volt feléd egy kérése,akkor azt te miért hagyod figyelmen kívül..

2016. ápr. 21. 00:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!