Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apának szólítani a férjem,...

Apának szólítani a férjem, miért nem jó dolog?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves lányunk, és már a terhességem elején apának kezdtem szólítani a férjem (apa itt van, ez most apa keze stb...) szép lassan átkereszteltem "apa" lett! Néha szólt, hogy mások előtt, maradjon csak Ádám, otthon ha nagyon muszály hívjam apának, a gyerek előtt.

Aut vettem észre, ha otthon beszélek vele és ugy szólok hozzá, hogy apa legyszives ad ide azt... akkor direkt nem figyel. Kerdeztem tőle, hogy most komolyan ennyire zavarja de soha nem válaszol nyíltan, olyanokat mond, hogy tényleg ennyire fontos neked? ha nagyon akarod hivj apadnak!

Ennyire rossz ez neki? Nem értem miért zavarja?! Én kértem hogy hívjon anyának hogy a gyerek tanuljon, mindig megígéri, de sosem tartja be!!

Miért? Miért olyan nehéz?

2016. ápr. 13. 12:08
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan férfiak, akiket ez nem zavar, (ismerek ilyen családot) de szemmel láthatólag a férjedet zavarja, még hangot is adott neki, tehát nem értem, hogy miért nem tudod megtenni NEKI, hogy erre odafigyelsz, amikor kifejezetten erre kér.

Amúgy én is hülyeségnek tartom, az okokat már fent leírták.

2016. ápr. 13. 12:27
 12/35 A kérdező kommentje:
Sok kisgyermekes ismerősöm van, sehol nem hallottam, hogy ez probléma lenne. Így tapasztaltam, hogy ez inkább megszokott dolog! Egy anyukát ismerek (gyermekorvos) akitől kerdeztem valamit, és olyan elnézően válaszolt, hogy most melyik apádra gondolsz akitől születtél vagy akitől szültél ? Azon kívül mindenki tök normálisan állt a dologhoz.
2016. ápr. 13. 12:28
 13/35 anonim ***** válasza:
75%

Mi csak akkor hívtuk apának/anyának egymást, amikor konkrétan ott volt a gyerek, és hallottaa. Hogy ő ezt szokja meg. De amikor pl megkérdezte a férjem, kérek-e inni, akkor a nevemen szólított.

Most 3 éves, néha a keresztnevemen nevez, nem anyának, de ezt általában javítjuk nála.

Most már nem hívjuk egymást mi sem anyának-apának. Hisz elég nagy a gyerek, most már tudja a családi viszonyokat.

2016. ápr. 13. 12:29
 14/35 anonim ***** válasza:
91%
Nem olyan nehéz ezt megerteni : nem az apád, hanem a partnered. Te se az anyja vagy, hanem a felesége.
2016. ápr. 13. 12:31
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
De ne a statisztika legyen a fontos, hanem a saját házasságod! A férjednek nem tetszik, ennyi pont elég hogy változtass.
2016. ápr. 13. 12:32
 16/35 anonim ***** válasza:
84%

engem meglepnek a válaszok, nálunk rengeteg családban így szólítják egymást a szülők, egymás között mindig és ebből adódóan ösztönösen a barátok előtt is.

Mi is így csináljuk, de mint írtam, ez csak abban az esetben van rendben ha nem zavarja "apát", ha zavarja, akkor azt tartsd tiszteletben, gondolom, Te sem örülnél ha mások előtt mondjuk Dundikámnak szólítana, ha otthon ez el is fér köztetek, teljesen intim és csak rátok tartozik hogy egymás közt hogyan szólítjátok egymást és a barátok előtt hogyan. Ha van ezzel kapcsolatban kérése a férjednek, arra figyelj oda.

2016. ápr. 13. 12:33
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
10-es vagyok: egyébként én sem kürtöltem világgá, hogy ez gond köztünk. Attól, hogy nem tudsz róla, lehet hogy a két fél között ez problémát okoz.
2016. ápr. 13. 12:33
 18/35 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem egyéntől függ. A szüleim szokták egymást mamának és papának hívni. Apu külföldi. A nevükön is szokták. Mikor hogy esik. Láthatóan szeretik egymást és kettesben is el szoktak menni kikapcsolódni. Egyiküknek sem lealacsonyító ez az elnevezés. Csak jobban tudják már, mint az idegenek. Ha a férjet vagy feleséget zavarja a dolog, akkor szerintem be kellene fejezni. Legyen apa helyett Ádám. Engem is megleptek a válaszok egyébként. Nem csak itt. Hihetetlen mennyi rosszindulatú ember van.
2016. ápr. 13. 12:42
 19/35 anonim ***** válasza:
92%

Mi soha nem hívtuk egymást anyának és apának, mégis megtanulta a gyerek. :)

Tőlem ez távol áll és akkor se hívtam volna apának a férjem.

2016. ápr. 13. 12:48
 20/35 anonim ***** válasza:
78%
*ha kéri.
2016. ápr. 13. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!