Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha csak az akaratodon és...

Ha csak az akaratodon és jellemeden múlna, mert minden körülmény adott lenne, amit szülségesnek tartasz, akkor hány gyereket vállalnál és miért?

Figyelt kérdés
Tehát nincs anyagi korlát, ha akarsz, dolgozol, tanulsz, vagy otthon maradsz, ameddig csak szeretnél. Csak tőled függ, semmi külső körülmény nem befolyásol.
2016. ápr. 12. 14:07
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Engem ennek pont az ellenkezője érdekelne, ha nem lennének támogatások meg családi pótlék meg adókedvezmény, hányan vállalnának gyereket.
2016. ápr. 12. 14:58
 22/36 anonim ***** válasza:

3 gyereket szeretnék, ez az álmom.

A való életben még egy sincs, és annak is örülök ha egyáltalán sikerül valaha 1 gyerek is. De a kérdésed az álmodozásról szól, és jó volt elmélázni rajta. :)

2016. ápr. 12. 15:01
 23/36 anonim ***** válasza:
64%
Kettőt szeretnénk, mert úgy érezzük ennyire van kapacitásunk. Nem anyagai, egészségi, hanem érzelmi. Úgy érezzük 2 gyerek mellett tudnánk megmaradni anya és apa mellett férj és feleségnek is.
2016. ápr. 12. 15:03
 24/36 anonim ***** válasza:
76%
kb. 6-8 gyerek, tehát 2 évente jönne az új családtag. Az utolsó kb. 42 éves korom körül. Nekem 5 testvérem van, imádom a nagy családot. Ha anyagilag megtehetnénk, csak a családdal foglalkoznék, vennénk egy nagy tanyát vagy birtokot, lenne pár állat, veteményes, sok gyerek... De jó is lenne.
2016. ápr. 12. 15:06
 25/36 A kérdező kommentje:
21! Írd ki!
2016. ápr. 12. 15:09
 26/36 A kérdező kommentje:
Ugye, jó néha álmodozni? :)
2016. ápr. 12. 15:10
 27/36 anonim ***** válasza:

17-es vagyok. Akkor is kettő. Ez nem hiszem,hogy úgy működik,hogy megszülöm a Mamának. Már pedig 3 gyerek mellett, ha te időt akarsz a munkádra és magadra is fordítani, akkor még ha van is segítség, az egyik gyerekre jóval kevesebb idő jut. Vagy rosszabb esetben mindre. Na én pont ezért vállaltam kettőt.

Hiába van segítség, mondjuk egy félévest nem "adnék" le a mamának heti 5x. Márpedig ha mindent el akarnék intézni, teljes munka, háztartás, idő a házasságomra, a Nagyobbra, magamra, csak így tudnám megoldani. Viszont nem a mamának szülök gyereket. Nálam a lemondásban van egy határ. Én (de ez én vagyok ugye) 3 gyereknél, akármilyen segítségem van, akárhogy is nézem, sok dologról le kellene mondanom. Ebből meg az lenne,hogy nem lennék elégedett az életemmel, ahogy most egyébként vagyok. Lennék egy önfeláldozó anya, aki nem teljesen boldog. Olyan pedig nem akarnék lenni. Van, akinek megy, aláírom. De a baráti körben van egy 3 gyerekes család. Nincs anyagi gond, így vállalták. Anyuka még otthon van a Kicsivel. Van Nagyszülői segítség, bár nem minden nap, de azért akad. Mégis látom, és mondja is,hogy túlvállalta magát. A 3 gyerekből most a télen egy legalább mindig beteg volt, éjszakázás, de a másik kettőnek ettől ugyanúgy megfelelni, suliba vinni, meg úszásra, a közepsőért oviba, ha apa nem ér haza, de még jó lenne elmenni egy aerobikra, de heti egyszer fér bele max., barátnőkkel havonta egy randi stb. Ne érts félre, imádja a gyerekeit, ők nem szenvednek semmiben hiányt, a barátnőm profin teljesít, de ő maga nem elégedett az életével.

2016. ápr. 12. 15:10
 28/36 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és az nekem nem pálya,hogy mondjuk mindig más vigye a gyereket suliba, vagy oviba, vagy sportra, mondván van segítség. Igen, csak anyukát nem ismerik a suliban. Nekünk kb. egy hónap volt ilyen, a Kicsi születése után,hogy mindig más vitte a Nagyot oviba, 4 hét után rendesen szégyelltem magam, hogy az óvónőket alig ismertem meg.
2016. ápr. 12. 15:12
 29/36 A kérdező kommentje:
Nem kell megmagyarázni, köszi. Mindenki más értette. Ha neked úgy jó, akkor úgy jó. De hogy kinek mi a pálya, az mindenkinek más.
2016. ápr. 12. 16:00
 30/36 anonim ***** válasza:
36%
Én is sok-sok gyereket vállalnék, amennyi összejönne, akár egy egész focicsapatnyi (főleg ha mind fiú :D). Van egy ismerősöm, náluk - egyelőre - nyolc gyerek van. Boldoggá tenne, ha mi is bevállalhatnánk ennyit, vagy még többet, nem igazán vagyok karrierista. Így csak három lesz, maximum négy. Már van kettő, és imádom őket. :)
2016. ápr. 12. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.