"Nincs olyan, hogy minden körülmény mindig adott egy babára. " Csak ritka, akinek igen. Mit gondoltok erről?
Szóval, van akik nem merik bevállalni a babát, mert mindig a körülményekre hivatkoznak (pedig mondjuk fel tudnának egy babát nevelni), hogy még nincs saját lakás, autó és a többi.
Ti hogy vélekedtek erről? Igaz, hogy ha valaki tényleg szeretne, akkor csak 1-2 körülmény miatt nem kéne 40 éves koráig várnia emiatt?
Én úgy gondolom valahogy mindig meg lehet oldani és felnevelni 1 gyereket. Nem hinném, hogy milliós fizetés kellene hozzá, de nyilván minél több pénze van az embernek annál könnyebb.
Kevésbe tehetős családok ti hogyan oldottátok meg?
igényektől függ
persze lehet albiba is élni, meg turiból öltözködni, meg használt cuccokat venni, de valaki nem így akarja megoldani. ha valakinek megfelel, akkor ok. ha nem, akkor vár, ennyi.
Köszi 1-es a választ 😊 Persze, tudom, hogy függ az igényektől.
De honnan tudja az ember, hogy anyagilag hogy fog állni mondjuk 10 év múlva?
Egyáltalán nem biztos a jobb munka, fizetés...
jó nem tudhatod az se mi lesz hnap.
sztem ezért kell hogy legyen megtakarítás ha kirúgnak, megfelelő képzettség hogy könnyebb legyen új munkát találni. de lényegében a pénz, az ami biztonságot tud adni, szóval én arra helyezném a hangsúlyt ebben a kérdésben, de biztos lesz vki aki szerint a szeretetből is lesz meleg étel az asztalon :D
Igen, a félretett pénz szerintem is nagyon fontos, hiszen bármikor szükség lehet rá és hozzá lehessen nyúlni.
Viszont saját lakás mennyire fontos, hogy legyen?
Mert manaság nem könnyű egy saját lakásra összegyűjteni a pénzt.
nekem pl fontos, mert sokat szívoznak az albival ha van gyerek.
de sokaknak ez nem egy fontos szempont.
Azt gondolom, hogy ez a mondat NEM lehet kifogás arra, hogy szar körülmények közé vállalj gyereket!
Arra kell törekedned, hogy minél jobb esélyeket teremts a gyerekednek.
Mi például nagyon nagy kakiban lettünk volna, ha nem várjuk meg azt, hogy mindkettőnknek legyen rendes, normális fizetése és hallgattunk volna azokra, akik szerint minimálbérből is lehet gyereket nevelni.
A babánk ugyanis az első egy évben havi 60-at fixen elvitt (!), volt olyan hónap hogy 100-at kellett rá költenünk és mindezt úgy, hogy nagy baja nem volt, csak egy "kis" allergia, reflux és némi mozgásfejlődési lemaradás, ami gyógytornát igényelt.
Ha nem lett volna pénzünk rá, akkor nem kaphatott volna gyógyszert és fejlesztést (a tb-s ellátásra 6 hónapos várólista volt, más gyereke már rég szaladt volna, amikor ő még a fejét se bírta megemelni, ha kivárjuk).
Kedves 6-os , de nyilván nem azokra gondoltam, akik 100 ezer ft-ból élnek, hanem akiknek 1 gyerekre lenne pénzük, csak nem merik bevállalni, mert mi van ha alapon...
Akkor elnézést, hogy nem fogalmaztam pontosan 😊
Én se fogalmaztam pontosan. A gyerek előtt jóval se csak minimálbért kerestünk, hanem jóval többet, de örülünk hogy nem hallgattunk azokra akik azt mondták, hogy "mire vártok, más minimálbérből is".
Más simán kettőt, hármat tart el annyiból, amit nekünk kellett nem luxus miatt ráfordítanunk a picire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!