Elkezdenéd kb. félidős terhesen tanítóként a tanévet szeptembertől?
A kérdés elméleti síkon mozog egyelőre......1. osztályt kapok majd.
A táppénz olyan kevés :(
Osztálytanítóként nem.
Nekem mondjuk akkor már a 3. trimeszter kezdődött, de eszem ágában sem volt elkezdeni a tanévet.
Nem, nem kezdeném el.
A táppénz kevés, de nem is kötelezhetnek rá, hogy táppénzre menj. Én a második terhességemnél nem kaptam osztályt, órákat sem, állandó helyettes voltam. Ez néha könnyű, néha igen fárasztó volt, de mivel nem akartam otthon ülni, és semmi problémám nem volt a terhességemmel, bevállaltam.
Volt, hogy csak ültem a tanáriban, segítettem az irodistáknak, kollégáknak (fénymásolás, statisztikák), vagy épp beugrottam egy beteg kolléga helyett.
Most október közepére vagyok kiírva, de most sem megyek táppénzre szeptembertől sem, ha nem lesz bajom. Megbeszéltük, ugyanígy csináljuk majd abban a pár hétben.
En most lettem terhes, decemberre neztem a varhato szules idopontjat.
Valoszinuleg ha nem lesz gond, megyek a kov.tanevben is meg dolgozni, nekem most vannak elsoseim.
Új osztályt semmiképp nem vállalnék. Más lenne, ha már nagyobbak lennének, de így be/meg se szoktak, már le is lépsz. Ezt mondom tanárként.
Szülőként az a véleményem, hogy nem szeretném, ha ez történne a gyermekemmel. Most lesz elsős. Mindent megmozgatnék, hogy a másik osztályba kerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!