Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elkezdenéd kb. félidős terhese...

Elkezdenéd kb. félidős terhesen tanítóként a tanévet szeptembertől?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti síkon mozog egyelőre......1. osztályt kapok majd.

A táppénz olyan kevés :(

2016. ápr. 11. 21:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Kiszúrás a gyerekekkel, főleg elsősökkel, meg se szokják az iskolát, a tanítójuk meg a félév végéig sem marad. Ráadásul új gyerekközösségben gyakoriak a megbetegedések, a kismama immunrendszere pedig viszonylag gyenge.
2016. ápr. 11. 21:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
nem.
2016. ápr. 11. 21:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Elsősökkel biztos nem.
2016. ápr. 11. 21:52
 4/12 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Te tudod, mert a te szakmád, szerinted hogyan tudja az osztályodat egy másik tanító zökkenőmentesen átvenni? Ha tiszta lelkiismerettel azt tudod mondani, hogy simán, akkor vállald. De ha úgy érzed, ez jó nagy kitolás lenne a gyerekekkel szemben (nem biztos, hogy sikerülne időzíteni az osztály átadását, lehet, hogy egyik napról a másikra kórházba kerülsz, vagy úgy egyébként tervezetten is nehézkes lenne pont az írás-olvasás tanulás kellős közepén tanítót váltani), akkor ne vállalj ilyen munkát. Inkább napközis tanárit, helyettesítést, hasonlót.
2016. ápr. 11. 21:52
 5/12 anonim ***** válasza:

Osztálytanítóként nem.

Nekem mondjuk akkor már a 3. trimeszter kezdődött, de eszem ágában sem volt elkezdeni a tanévet.

2016. ápr. 11. 21:56
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem, főleg ilyen kicsikkel. Tudom, hogy kevés a táppénz, de ennek így értelme sincs, meg a gyerekekkel is kicseszés. Ha amúgy nincs bajod, és dolgoznál szívesen, akkor szerintem ne menj táppénzre, ha tudnak neked valami más lehetőséget biztosítani.
2016. ápr. 11. 22:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem, nem kezdeném el.

A táppénz kevés, de nem is kötelezhetnek rá, hogy táppénzre menj. Én a második terhességemnél nem kaptam osztályt, órákat sem, állandó helyettes voltam. Ez néha könnyű, néha igen fárasztó volt, de mivel nem akartam otthon ülni, és semmi problémám nem volt a terhességemmel, bevállaltam.

Volt, hogy csak ültem a tanáriban, segítettem az irodistáknak, kollégáknak (fénymásolás, statisztikák), vagy épp beugrottam egy beteg kolléga helyett.

Most október közepére vagyok kiírva, de most sem megyek táppénzre szeptembertől sem, ha nem lesz bajom. Megbeszéltük, ugyanígy csináljuk majd abban a pár hétben.

2016. ápr. 12. 06:06
 8/12 anonim ***** válasza:

En most lettem terhes, decemberre neztem a varhato szules idopontjat.

Valoszinuleg ha nem lesz gond, megyek a kov.tanevben is meg dolgozni, nekem most vannak elsoseim.

2016. ápr. 12. 06:40
 9/12 anonim ***** válasza:

Új osztályt semmiképp nem vállalnék. Más lenne, ha már nagyobbak lennének, de így be/meg se szoktak, már le is lépsz. Ezt mondom tanárként.

Szülőként az a véleményem, hogy nem szeretném, ha ez történne a gyermekemmel. Most lesz elsős. Mindent megmozgatnék, hogy a másik osztályba kerüljön.

2016. ápr. 12. 08:31
 10/12 anonim ***** válasza:
Szeptemberke kezdte a gyerekem az elsőt..kicsi település és az utolsó 1 hónapba átjárt a jövendőbeli osztályfőnök ismerkedni a gyerekekkel. Megismerték és megszerették. Augusztusba az évnyitóra gyakorolták a műsort amikor az utolsó próbán elmondta,hogy még se vele fogják kezdeni az évet mert kisbabája lesz és bemutatta az új osztályfőnököt. Kicsit szomorúak voltak,de szerencsére hamar megszokták és megszerették az új tanítónénit. Még szeptember volt és első szülőértekezlet amikor is bejelentette az "új osztályfőnök" a friss hírt amit azon a napon tudott meg,hogy neki ez lesz az utolsó hete (kb 2,5 hetet tanított) mert vissza jön akit helyettesített mert sajnos nem úgy alakultak nála a dolgok és neki mennie kell mert ő csak helyettesített.A gyerek nem fogadták kitörő örömmel,hogy újra csere lesz mert hamar megszerették a helyettesítőt hiszen azért hosszabb távra és nem 2,5 hétre készültek. De talán pont ez a kevés 2,5 hét miatt könnyebb volt nekik.Kicsik még az új hely az új rendszer nagyon sok mindenhez kell alkalmazkodniuk és az osztályfőnök az akibe kapaszkodót keresnek és ő az aki támogatja őket és pont ezért kiszúrás velük elkezdeni úgy,hogy tudja az ember csak 4 hónap és úgy,hogy pont az egyik lényeges dolog a félévi értékelés előtt int búcsút a gyerekeknek.
2016. ápr. 12. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!