Pavor nocturnus szindróma. Ez is az lenne?
Nagyon sokat olvastam erről az alvászavarrol. Hogy sirassal jár, 10-15 percig is eltart, stb.
Nos a 6 éves lányomnal mar egy ideje felfedeztem valami hasonlót, de nem minden igaz rá. O is kb éjfél körül sír fel, majd csend, majd ujra pici sírás. Nem ordít, csak inkább nyoszorog. Látszik rajta, hogy nagyon fel, es remegni is szokott. Melyen előre néz meredt szemekkel, sokszor mutat is valamire a szobában, mintha attól félne. Látszik rajta, hogy nincs magánál, es kb csak 1-2 percig tart es visszaalszik. Tehat nem 5-10 perc. Utána nem emlékszik semmire. Néha fel szokott ébredni utána es azt mondja rosszat álmodott, de ha kérdezzük, nem tudja megmondani mit.
Ez is az lenne? Létezik ennek a szindrómának enyhébb változata? Erről a szindromarol ugy írnak, hogy a szülőnek nagyon félelmetes megélni, es a közzétett videók is nagyon durvák, de nálunk nem ennyire félelmetes, mint amiket láttam a videokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!