Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pavor nocturnus szindróma. Ez...

Pavor nocturnus szindróma. Ez is az lenne?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat olvastam erről az alvászavarrol. Hogy sirassal jár, 10-15 percig is eltart, stb.

Nos a 6 éves lányomnal mar egy ideje felfedeztem valami hasonlót, de nem minden igaz rá. O is kb éjfél körül sír fel, majd csend, majd ujra pici sírás. Nem ordít, csak inkább nyoszorog. Látszik rajta, hogy nagyon fel, es remegni is szokott. Melyen előre néz meredt szemekkel, sokszor mutat is valamire a szobában, mintha attól félne. Látszik rajta, hogy nincs magánál, es kb csak 1-2 percig tart es visszaalszik. Tehat nem 5-10 perc. Utána nem emlékszik semmire. Néha fel szokott ébredni utána es azt mondja rosszat álmodott, de ha kérdezzük, nem tudja megmondani mit.

Ez is az lenne? Létezik ennek a szindrómának enyhébb változata? Erről a szindromarol ugy írnak, hogy a szülőnek nagyon félelmetes megélni, es a közzétett videók is nagyon durvák, de nálunk nem ennyire félelmetes, mint amiket láttam a videokon.

2016. ápr. 7. 22:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem, ez nem pavor, simán rosszat álmodik. A pavoros nem emlékszik semmire és nem csak kis sírás az egész. ...
2016. ápr. 8. 05:39
 2/3 A kérdező kommentje:
De csak néha mondja hogy rosszat álmodik, azt is ugy hogy kérdezgetjuk, rosszat álmodtal?, es párszor volt hogy bólogatott, de akkor látszott rajta, hogy még nincs magánál. Aztán most nemrég sikerült felébreszteni, szóval nem aludt egyből vissza. Akkor kikérdeztük miert sirt, rosszat álmodott, akkor mar válaszolt is hogy igen. De nem tudta elmondani mit. Nagyon örülnek ha tényleg nem ez lenne, de már egy ideje figyelgetem, es teljesen olyan mintha egy enyhébb változat lenne.
2016. ápr. 8. 08:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem pavoros volt. Heti minimum 5 alkalommal éjfél körül felugott az ágyban és szó szerint őrjöngött. Csak felebreszteni fel órába telt. Soha semmire nem emlékezett, simán végig aludtam utána az éjszakát. Az orjonges alatt nem volt magánál, meredt a semmibe. A gyerekednek semmi baja, csak rosszat álmodik
2016. ápr. 8. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!