Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit jelent a gyes betegség...

Mit jelent a gyes betegség vagy gyes szindróma?

Figyelt kérdés
Mögöttem ült ma két nő a buszon,egyik megállónál felszállt egy gyerekes ismerősük,majd mikor leszállt egyből azt firtatták jajj ez a szegény gyes szindrómában szenved. Nincs gyerekem amúgy fogalmam sincs a szó jelentéséről,valaki felvilágosítana?:D
2013. júl. 29. 15:11
 1/7 anonim ***** válasza:

2 gyerek van én sem tudom....:D

amúgy lehet az,hogy ki vagyok éhezve a felnőtt társaságra,de azt megoldom úgy,hogy minden nap megyünk játszóra:)

2013. júl. 29. 15:31
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
Nem betegségről van szó, sokkal inkább egy olyan jelenségről, mely a bezártságérzet, a mókuskerékszerű mindennapok, a motiváció- és ingerhiány talaján fejlődik ki. Ennek nyomán elsorvadnak a természetes szülői késztetések, megszűnik a jókedv és kiegyensúlyozottság - az anya pedig egyre inkább elmerül egy befelé forduló állapotban, mely az egész család életét megmérgezi. Mindehhez bizonytalanság, kisebbrendűségi érzés, indokolatlan félelem, súlyosabb esetben kényszeres viselkedés vagy depresszió is társulhat.Az amúgy sem felvillanyozó helyzetet gyakran súlyosbítja a környezet érzéketlen és értetlen hozzáállása, az anya problémáinak lekicsinylése vagy elutasítása, esetleg helytelenítése. Holott ahhoz, hogy a gyes-neurózisban szenvedő nő felülkerekedhessen állapotán, sokkal inkább együttérzésre és támogatásra lenne szüksége a körülötte lévők részéről - ami fokozottan igaz az apukára és a szűkebb rokonságra. Az ítélkezés csak fokozza benne lelkiismeret-furdalását és bűntudatát - és megnehezíti számára a továbblépést.
2013. júl. 29. 15:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Lehet,köszi a választ:D
2013. júl. 29. 15:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Magyarán megkattan az otthon üléstől és a pelenkáktól?
2013. júl. 29. 15:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Mi a fenének kell lepontozni?

Beírtam Google-ba, és bemásoltam. Ennyi. Nem az én írásom. Ennyit BÁRKI meg tud tenni.

2013. júl. 29. 18:19
 6/7 anonim ***** válasza:

első vagyok.

nem tudom ki pontozott le 2.,nem is értem...

Amúgy kérdező nem csak otthon ülésről és pelenkázásról szól a "gyeses" élet:)

Bizony nagyon fárasztó tud lenni, ha minden nap ugyan az van, ha a gyerek nyafog,nyávog,hisztizik, ha ez-az nem jó neki.De ha nem is nyafog,akkor is baromira összefolynak a napok...hiszen minden nap ugyan az!Én múltkor a játszón mikor elköszöntem azt mondtam,hogy "sziasztok,jó hétvégét!" mire felvilágosítottak,hogy még csak szerda van....:/

És nem megjátszom magam,mert gyerekek mellett nincs hétvége,meg ünnepnap, ők rendületlenül kelnek korán és nem érdekli őket,hogy lehetne aludni sokáig:)

szóval nagyon sok dolog van amitől be lehet fásulni, jó,ha az anyuka a szép dolgokra koncentrál és tényleg van miből erőt merítenie!

Én pl ha nem járnánk játszóra,nem beszélgethetnék más anyukákkal tuti megkukulnék:D

2013. júl. 29. 23:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam senkit. Köszi a választ. Igen eltudom képzelni milyen lehet,csak ugye maga a szó jelentését nem tudtam,mert környezetemben akinek van gyereke nem tapasztaltam nála,ők felnőtt társaságba is jártak gyerek nélkül,tehát nem az volt,hogy csak játszótér-haza stb.
2013. júl. 30. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!