Anyukák, hogy reagálnátok egy ilyen beszólásra a párotoktól, el tudnátok neki felejteni?
Két kislányom van, 9 hónapos a kisebbik. Még szoptatok, éjszaka 3-4-5 alkalommal ébredek, enyhén szólva ki vagyok. Ennek ellenére szerintem elég jól bírom.
Múlt héten az élettársam idegesen jött haza a munkából, elmentünk kettesben vásárolni, megnéztem a ruhákat és kérdezte hogy veszek-e magamnak valami ruhát. Mondtam, hogy most nem veszek mert nincs rá pénz, erre elkezdett engem ócsárolni, hogy egy szakadt csöves vagyok, semmit nem foglalkozom a külsőmmel, bezzeg a többi anyuka hogy odafigyel magára, alig sminkelek bezzeg rajtam kívül minden nő minden nap sminkel.
Nem tudtam mire vélni ezt a kirohanását, kb. 3-4 kg van rajtam a szülés előtti állapothoz képest, 172 cm és 67 kg vagyok most (és 35 éves). Pár hete vettem magamnak 4 nadrágot és 3 felsőt. Nem ócska ruhákban járok! Akkor sminkelek, ha elmegyünk valahova, de ezalatt nem a tescot vagy a játszóteret értem. Oda max. egy korrektort teszek fel, ha karikásak a szemeim. Fodrásznál nem voltam a szülés óta, egyrészt hullott nagyon a hajam és nem akartam fodrásszal macerálni, másrészt a kislányom igény szerint szopizik ezért még nem akartam annyi időre otthon hagyni vele. De egyébként meg pont nem érdekel tényleg a smink és hasonlók, örülök hogy élek!
Viszont egyáltalán nem nézek ki gázul, minden közös és nem közös ismerős azt mondta már terhességem alatt és utána is, hogy nagyon csinos vagyok. De úgy gondolom, még ha tényleg nagyon "szakadt" és kövér is lennék, könyörgöm 9 hónapja szültem, nincs türelmi idő? És miért ilyen stílusban kell az embernek szólni?
Sajnos én nem tudom neki ezt a beszólását azóta sem elfelejteni :-(
Igen,passzív-agresszív,hisz tenni nem teszel a probléma megoldása érdekében és még fokozod is a helyzetet.
Oké,tehát tudtad,hogy idióta,tudtqd,hogy egy büdös gyökér,akkor most mi a baj??
Nem fog megváltozni!!!
Gondolom az a bajod,hogy nincs lépési lehetőséged,függésben vagy!
Két választásod van: megszoksz vagy megszöksz!
Jó, hát nem ezzel akartam kezdeni a kérdést, de igazából én már aznap megmondtam neki, hogy elhagyom a két gyerekkel. Nem nagyon ellenkezett egyébként. Kulturáltan meg tudtuk beszélni a részleteket. Már az ügyvéddel is beszélt. Elvileg decemberig maradunk itt a gyerekekkel, utána lesz lehetőségem hova menni, ugyanis van saját lakásom.
Csak meginogtam. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz két gyerekkel, nem magamat sajnálom csak a gyerekeket. Főleg a kisebbik lányomat, aki azt sem fogja tudni, milyen egy "normális" család. Emiatt nagyon erős kétségeim vannak.
Hát szerinted nem nézel ki gázul, párod szerint igen, de te ismered őt, nálad jobban senki sem tudhatja, miért volt ez a kirohanás. Egyébként, függetlenül attól, hogy hogy nézel ki, a mód, ahogy kifejezte a véleményét, elggé kritikán aluli...
Kérdésedre válaszolva: nem valószínű, hogy tudnék rá reagálni. Valszleg a döbbenettől a torkomra forrna a szó. Utána elkezdenék belegondolni, minden rendben van-e köztünk.
"Főleg a kisebbik lányomat, aki azt sem fogja tudni, milyen egy "normális" család. "
Ha együtt maradtok, akkor se fogja tudni.
Ez az egyetlen jó döntés: otthagyni az ilyen embert, mert téged is tönkretenne lelkileg, és a gyerekeket is, ha velük is folytatja ezt a bunkó, ócsároló, lealázó beszédet.
Kívánom, hogy találj olyan férfit, aki majd megbecsül. Jelenlegi férjeden látszik, hogy már nem szeret.
Jó, látom, van eszed és elhagyod. Helyes.
A gyerekek miatt meg ne aggódj, sokkal rosszabbul járnának, ha azt kellene nézniük, hogy téged x időnként halomba gyaláz az apjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!