Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, hogy reagálnátok egy...

Anyukák, hogy reagálnátok egy ilyen beszólásra a párotoktól, el tudnátok neki felejteni?

Figyelt kérdés

Két kislányom van, 9 hónapos a kisebbik. Még szoptatok, éjszaka 3-4-5 alkalommal ébredek, enyhén szólva ki vagyok. Ennek ellenére szerintem elég jól bírom.

Múlt héten az élettársam idegesen jött haza a munkából, elmentünk kettesben vásárolni, megnéztem a ruhákat és kérdezte hogy veszek-e magamnak valami ruhát. Mondtam, hogy most nem veszek mert nincs rá pénz, erre elkezdett engem ócsárolni, hogy egy szakadt csöves vagyok, semmit nem foglalkozom a külsőmmel, bezzeg a többi anyuka hogy odafigyel magára, alig sminkelek bezzeg rajtam kívül minden nő minden nap sminkel.

Nem tudtam mire vélni ezt a kirohanását, kb. 3-4 kg van rajtam a szülés előtti állapothoz képest, 172 cm és 67 kg vagyok most (és 35 éves). Pár hete vettem magamnak 4 nadrágot és 3 felsőt. Nem ócska ruhákban járok! Akkor sminkelek, ha elmegyünk valahova, de ezalatt nem a tescot vagy a játszóteret értem. Oda max. egy korrektort teszek fel, ha karikásak a szemeim. Fodrásznál nem voltam a szülés óta, egyrészt hullott nagyon a hajam és nem akartam fodrásszal macerálni, másrészt a kislányom igény szerint szopizik ezért még nem akartam annyi időre otthon hagyni vele. De egyébként meg pont nem érdekel tényleg a smink és hasonlók, örülök hogy élek!

Viszont egyáltalán nem nézek ki gázul, minden közös és nem közös ismerős azt mondta már terhességem alatt és utána is, hogy nagyon csinos vagyok. De úgy gondolom, még ha tényleg nagyon "szakadt" és kövér is lennék, könyörgöm 9 hónapja szültem, nincs türelmi idő? És miért ilyen stílusban kell az embernek szólni?

Sajnos én nem tudom neki ezt a beszólását azóta sem elfelejteni :-(

2016. ápr. 7. 22:00
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
88%
Én úgy gondolom,h ha figyelmeztetni szeretett volna a párod - van olyan helyzet, amikor a nő tényleg nem veszi észre,h már nem ad annyit magára - akkor különösen figyel a stílusra, és főleg nem hasonlítgat másokhoz. Ez nekem olyan, mintha direkt sértegetni akarna, különösen, h mindenbe beleköt. Nekem biztos az lenne az érzésem, h vmi nagyon -nagyon megszakadt kettőnk között, és h a ferjem masfele kacsingat. Megpróbálhatnád , h kicsinosítod magad, és meglátod,h erre mit reagál. Megdicsér-e, v szóra sem méltatja. Ha ez utóbbi történik, akkor mindenképp le kéne ülnötök, és őszintén elmondani a gondokat egymásnak.
2016. ápr. 7. 22:52
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
ilyen kifejezés, hogy szakadt csoves...el se tudom képzelni, hogy a férjem bárkire is ilyet mondjon..vagy hogy ilyen szavakat használjon. nem még, hogy velem igy beszéljen!! de ha eddigis ilyen bunko volt, ezután se fog változni. egy ilyen emberrel én szoba se álltam volna!
2016. ápr. 7. 22:55
 13/41 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam rá, hogy esetleg tetszik valaki neki, és hozzá hasonlít engem. Azt nem értem, hogy korábban mindig az volt a szöveg (még 2-3 héttel ezelőttig is), hogy milyen gyönyörű vagyok és mennyire tetszem neki. Vagy akkor hazudott, vagy most.

Lesz olyan program a közeljövőben, amikor csinosabban fogok megjelenni, meglátjuk hogy reagál.

2016. ápr. 7. 22:56
 14/41 A kérdező kommentje:

Sajnos neki az az elve, hogy nem érdekli ha megsért valakit, ő őszinte és szerinte az a legfontosabb. Tapintatot hírből sem ismeri.

Természetesen régen nem ilyennek mutatkozott előttem, sőt minden ismerősünk meglepődött rajta, hogy képes így beszélni velem. Egyébként a szüleivel beszél még hasonló stílusban, de míg én megmondtam neki hogy velem nem beszélhet így, az anyja saját bevallása szerint "behúzza fülét-farkát", ha a fia beszól neki valamit.

2016. ápr. 7. 22:59
 15/41 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem megcsal.
2016. ápr. 7. 23:19
 16/41 A kérdező kommentje:
Nem kizárt...bár ő nagyon büszke arra, hogy milyen erkölcsös és állítólag soha nem csalna meg.
2016. ápr. 7. 23:26
 17/41 A kérdező kommentje:
Ha már itt tartunk, lehet hogy paranoiás vagyok de van egy másik anyuka az oviból, akivel szerintem tetszenek egymásnak. Mesélte az élettársam, hogy váltottak privát levelet egy bizonyos dologgal kapcsolatban (amit azonban nem lett volna muszáj pont az én páromtól megkérdeznie a csajnak). Amikor egy rendezvényen voltunk, a csaj mellett ült és annak a széknek a támlájára tette a kezét , amelyiken a csaj is ült. El akart menni locsolkodni hozzájuk húsvétkor, senki máshoz csak hozzájuk. Ez a csaj valamivel csinosabb nálam, de nem szép az arca és túlságosan vékony, nem nőies alkatú. De az tény, hogy meg van csinálva a frizurája és a sminkje, és sok pénzük van, így mindig tud venni új ruhákat.
2016. ápr. 7. 23:29
 18/41 anonim ***** válasza:
39%
Nekem az a gyanúm, hogy elhanyagolid. Nem tudom milyen baja van a kislánynak, hogy nem tud aludni, de a leírtakból az jön le semmire nincs erőd. Te nő is vsgy nem csak snya ezt ne feledd. 9 hónap sok idő. Lefogyni is lehet és alvásra szoktatni a gyereket. A szoptatást is vissza lehetne venni. Ettől még a stílusa nem elfogadható, mert egy tapló, de Te akartál ilyentől gyereket.
2016. ápr. 8. 00:42
 19/41 anonim ***** válasza:
76%
szerintem van valami nő.Azért ócsárol,és próbál elhanyagoltnak beállítani,hogy utána legyen mire fognia ("a feleségem elhanyagolta magát")
2016. ápr. 8. 06:55
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

A leírásod alapján eddig is verbálisan bántalmazó természete volt. Gyerektől függetlenül, itt a kapcsolattal vannak komoly problémák.

Hogy ennek okozataként kerül-e a harmadik a képbe, az már majdhogynem másodlagos.

Kérdés, hogy ő akar-e változtatni, ha nem, akkor te akarsz-e ilyen ember mellett maradni. Pláne, hogy ez az "őszinteség" ki fog terjedni a gyerekre is.

Az amúgy rettentően diplomatikus apámnak egyszer véletlenül kicsúszott egy "olyan a lábad, mint egy kályhacső" mondat a száján. 13 voltam, botsáskából hirtelen meghíztam a kamaszkor miatt. Szegény nem akart megbántani, de még 20 évvel később is visszacseng ez a mondat, pedig rég lefogytam és visszaállt az alakom.

Ráadásul soha többet nem mondott hasonlót se, előtte se, utána sem.

Na most képzelj el egy gyerekt, ahol az apja sportot űz abból, hogy sértegessen másokat.

2016. ápr. 8. 07:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!