Mit gondoltok a Zille, Ilka, Kála, Mandola, Villő nevekről?
A mi Mankánk Blanka igazából, csak az öcsi így tudja kiejteni. :)
A Kála kifejezetten tetszik, adnám is.
A Zille, Villő nem csúnya, más gyerekén tetszene is.
Az Ilka öreges, nem szeretem az Ilonát sem, dédnagymamám neve volt.
A Mandola meg túl furcsa. A Mandula viszont tetszik. ;) De van simán Manka név is ám!
Villő szép név, egyre gyakrabban találkozom vele.
Ilke is aranyos, bár nagyon becézésnek hat, kb mint a Dorka, Panka, Zsuzska stb nevek.
Mandola nagyon áthallásos, kutya nem fogja tudni a gyerek nevét, mindenki szerint Magdi lesz.
Zille szép, érdekes, de nem adnám.
Kála pedig... mint a paraszt, amikor kólát kér...
Zille-elmegy
Ilka. nekem a Milka jut eszembe
Kála- nem tetszik, inkább Kamilla
Mandola-nagyon nem tetszik
Villő-ez a legjobb ezek közül, bár én ezt sem adnám
Zille: MTA ismeretlen eredetűnek írja, jelentés szintén nem ismert. Nekem leginkább a méhecske zümmögése és a pillangó keveréke jut eszembe. Nem tudnám embernek elképzelni.
Ilka: ez aranyos, de nagyon becenévszerű. Ha ez lenne a teljes neve a lányomnak, akkor félnék hogy Milkának értenék. Ilona egyébként tetszik.
Kála: erről a Tarzant megmentő gorillamama jut eszembe. Egyébként virágnév, de valahogy nem igazán tetszik. Becézni nem tudnám.
Mandola: MTA megintcsak semmit nem tud róla. Nekem akkor már inkább a Mandula jobban tetszene, úgyis mindenki félreértené annak.
Villő: szép a jelentése, lágy és dallamos. Van is ilyen nevű ismerősöm, de számomra ez sem embernek való név. Egyszerűen nem tudom azonosítani a személlyel, csak tudom hogy ezt a hangsort kell mondani hogyha őt akarom megszólítani.
A Kála egy virág.
Egyébként nekem hyik sem tetszik, nem adnám egyiket sem. Még a Villő meg a Zille a legjobb.
Az Ilka nekem nagyon tetszik, igazából egy nagyon kedves Ilka nevű (huszonéves) lány miatt szerettem meg.
A Villő elsőre nem volt szimpatikus, de idővel egyre jobban megtetszett, teljesen jó.
A Kála szép még.
A Mandola elírás? Ebben a formában nem tetszik. A Mandula viszont nagyon, de nem adnám, mert ugye orrmandula, garatmandula. Ha csak az OLAJOS MAGV lenne a jelentése, adnám.
A Zille tetszik innen legkevésbé, de végülis... az is oké, baj nincs vele, a hangzása nem jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!