Mikorra várható, hogy lenyugszik az anyuka?
Lenyugszik nem a legjobb szó, de nem jut eszembe megfelelőbb. A gyereknek közeledik az első születésnapja, de anyukával a mai napig nem lehet kommunikálni, csak a gyerek a téma, állandóan sikoltozni kell az elragadtatástól, ha csapkodja a billentyűzetet, vagy ha a fejére húz valamit, vagy levegőt vesz... eláraszt minket "vicces és édes" (nagyon nem) babafotókkal, nem sorolom, a tipikus teljes személyiségvesztés és átlényegülés édesanyává. Ami nagyon szép, és még tolerálható is valameddig, de egy év után kezd egyre zavaróbb lenni. Úgy nagyjából mire lehet számítani, mikor kapjuk vissza az embert, a szeretett személyisegét, akivel lehet beszélgetni és időt tölteni? Nem órákat, csak legalább 10-15 percet egy héten...
Kérem, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Nem sokra mennék olyan válaszokkal, hogy "hát én aztán sosem voltam ilyen". De aki tapasztalta az általam leírt jelenséget saját magán, vagy másokon és tud nekem valami hozzávetőleges időpontot írni, az nagyon hasznos dolgot tenne, kivagyok már... jó lenne egy kis fény az alagút végén...
Hogyan áraszt el és ti kik vagytok neki?
Gondolom, neked nincs gyereked, így nem tudod igazán átérezni, amit ő érez. Ne érts félre, értem, mi a gondod, csak nem hiszem, hogy van erre bármi megoldás a türelmes várakozáson, a gyerekvállaláson, vagy az őszinte beszélgetéseken kívül. Akinek gyereke lesz,megváltozik, ki milyen módon és mértékben, ez egyéni. Én pl. nem árasztottam el senkit képekkel, de imádtam róluk beszélni, ha kérdeztek. Többet, mint kellett volna és ezt nem éreztem, csak utólag. :)
Szóval nem tudom, visszakapjátok-e, mert ő is változik, ahogy te vagy én. De ha zavar a viselkedése és a barátja vagy, akkor szólj neki finoman.
Ezt így nem lehet megjósolni, mert minden ember más.
Finoman, de határozottan fel kellene világosítani, hogy tök jó, hogy anya lett és persze számára az ő gyereke a legszebb/legcukibb/legokosabb, de a Földön él még több millió másik gyerek és amúgy meg más téma is van a világon.
Ha intelligens az anyuka, akkor felfogja és a saját érdekében változtat a viselkedésén, de ha nem, akkor nem érdemes vele foglalkozni...
Kinek mikor múlik el a rózsaszín köd. Ennyi erővel jósnőt is kérdezhetnél.
Mellesleg kíváncsi lennék, hogy te kije vagy? Egy elkeseredett gyermekrevágyó nő, szingli, vagy csak egy unatkozó "barátnő".
Sajnos tényleg nem lehet konkrétat mondani, de jó eséllyel mikor a gyerek oviba kerül, és ő nem a nap 24 óráját tölti vele, esetleg vissza is megy dolgozni, így ismét felnőtt társaságba kerül (és ez lényeg ! a felnőtt társaság) akkor nagy valószínűséggel javulni fog a helyzet.
Sokaknál elszigetelt ez az első pár év. Van aki depressziós lesz, van aki így beleőrül a gyerekébe, igazából valahol mindegyik normális reakció az ingerszegény környezetre, és ez akkor javul, mikor megszűnik ez a relatíve elszigetelt helyzet.
Minden esetre nem ismerem a tesódat, ha úgy érzed lehet vele szót érteni, megpróbálhatsz vele erről beszélni, hogy próbáljon meg kizökkenni ebből kicsit.
A hugom csak miutan visszament dolgozni.
Ket evig semmirol nem lehet vele beszelni, ha elkertem tole a fogorvos telefonszamat fel oraig azt kellett hallgatnom, hogy jajj nekunk! mar ketto kibujt fent is es lent is, de hogy megszenvedtuk ne tud meg......
Hat meg en a fajo bolcsessegfogammal a kiseloadasod :)
De miota ujra dolgozik es felnott emberek kozott felnott temakrol is kell beszelni, ujra a regi normalis felnott no
Tényleg akkor lehet csak másra figyelni, ha a gyerek alszik, es az anya is épp kiengedte már a gőzt mentálisan egy picit és "ráér".
Mert valahogy pl én sem tudok senki gondja bajával foglalkozni, miközben a gyerekem rohanna az úttestre, vagy esne le a csúszdán, minden percben képesek feladatot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!