Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti férjként mit gondolnátok a...

Ti férjként mit gondolnátok a feleségetek gondolkodásáról?

Figyelt kérdés
Két kisgyermek van a családban. A feleségnek van egy testvére akinek nem diagnosztizált pontosan a betegsége, de valószínű hogy enyhe fokban autista. Ebbe az irányban vizsgálták gyerekként.Nem voltak soha barátai,segítséggel intézz el mindent. Dolgozni nem jàrt, önállóan nem tud élni. A szülők úgy nevelték,hogyha velük lesz valami gondoskodjon róla,ezért a feleség nem mer harmadik gyereket vàllalni.
2016. márc. 29. 12:47
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Hol írtam hogy ki vagyok a történetben? Mondjuk aki a pontot poénnak olvassa annál nem kicsi a baj.:-)
2016. márc. 29. 15:20
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

Amennyiben a férj a gyerekvállalás előtt tudta, hogy a felesége fogja gondozni a testvérét a szüleik halála után, ebben az esetben nincs joga hápogni.

Ha azonban a nej elfelejtette ezt elmondani a gyermekei apjának, akkor jogosan lehet kiakadni.

Azért az elég nagy változás egy család életében, ha egy felnőtt autistával bővül.

Ezt még a kapcsolat elején tisztázni kellett.

És igen, én is úgy gondolom, hogy nem szabad ekkora terhet rakni egy testvérre sem. Ez a szülők felelőssége, és bár szép dolog a testvéri szeretet, de a gyerekei és a férje érdekeit, igényeit is figyelembe kell vennie.

2016. márc. 29. 15:29
 13/21 anonim ***** válasza:
4%
Juj, az utolsó kommented elárulja ám, hogy milyen is vagy te, kérdező. És nem írtad, hogy ki vagy a történetben, mégis tudjuk, pont ez a baj. Nem másnál van a hiba.
2016. márc. 29. 16:51
 14/21 A kérdező kommentje:
Nem különösebben érdekel,hogy mit gondolsz rólam. Magadat kellene előbb jellemezned,nem màsokat.
2016. márc. 29. 17:22
 15/21 anonim ***** válasza:
16%

Sejtem, mit szerettél volna reagálni frappáns válaszként, de sajnos nem sikerült. Ezt nem így mondják. :)

Nem baj, mindenben még te sem lehetsz jó. De biztos szép vagy legalább. ;)

2016. márc. 29. 17:40
 16/21 A kérdező kommentje:
Ilyen szöveget leírni 85-ös még tizenévesen is ciki.
2016. márc. 29. 18:09
 17/21 anonim ***** válasza:
29%

Kerdezo: 85=73

Ebben az univerzumban.

2016. márc. 29. 18:53
 18/21 anonim ***** válasza:
50%

Gondolom te vagy a feleség, mert nemrégiben már egyszer kérdeztél erről, és csak nem jár ide az egész család kérdezősködni. :)

Amúgy mindegy mi az ok, sok oka lehet az embernek, amiért úgy érzi, hogy neki elég 2 gyermek, el kell fogadni, és kész.

2016. márc. 29. 20:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Egyetértek azzal is, aki szerint nem köteles a feleség harmadik gyereket vállalni (mondjuk ha egyet se akarna, az más nem ilyen egyértelmű), viszont abszolút egyetértek azzal, hogy NEM a testvér dolga gondoskodni a tesvéréről. Törődjön vele, segítsen neki, de nem varrhatják teljes egészében a nyakába. Ugyanolyan joga van önálló, független életet élni, mint másnak. Őt is megnyomorítják, ha kimondva-kimondatlanul azt sugallják a szülei, hogy neki kell gondoskodnia a felnőtt tesvéréről.
2016. márc. 30. 14:01
 20/21 anonim ***** válasza:

Párom családjában van orvosi műhiba miatt nem önálló képességű "felnőtt". Feltette nemrég a kérdést, hogy ha úgy adódna, hogy a szüleik már nem tudnának gondoskodni róla, vállalnám-e, a szülői házba költözést (hely van persze), hogy a srácnak megmaradjon az "éltetője" a kertészkedés,az állatok, a ház körüli teendők ellátása?

Megijedtem a kérdéstől, és a felelősségtől.... de sose mondtam volna nem-et erre. Egy kiszolgáltatott ember napjait "megszépíteni" öröm! szerintem. A párommal együtt a családját is elfogadtam....

ennyi. Ehhez mérten vállaltunk, vállalunk, fogunk vállalni gyereket.

2016. ápr. 13. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.