Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisbaba és macska. Hogy...

Kisbaba és macska. Hogy oldottátok meg a gyakorlati dolgokat, pl ne menjen be a babaszobába, ne másszon az ágyba, stb?

Figyelt kérdés
Hogy oldjátok meg, hogy ne surranjon be a babaszobába, ne feküdjön be az ágyba, babakocsiba? Az miénk mintha folyton azt figyelné mikor nem figyelek egy percre, egyből bent van a babaszobában, bebújik az ágy alá, vagy bemászik az ágyba, felül a pelenkázóra. Persze hiába siccelem ki, eszében sincs hallgatni rám, vagy ha akkor ki is szalad, később megint ott van. Még nem született meg a baba, becsukom mindig a szobájának az ajtaját, de ez később nem fog menni, nem csukhatom be egyedül a szobába a macska miatt, meg nem is szeretem a csukott ajtókat. Nem merem feltenni az ágyneműt sem, mert tudom, hogy az lesz az első dolga, hogy szépen belefekszik, ahogy egy percre elfordulok, aztán moshatok ki megint mindent...Előre frászom van, hogy hogy fogok mindig erre figyelni, fáradtan, baba mellett. Akinél van macska, hogy oldottátok meg az ilyeneket? 8-9 éves macskáról van szó, szerintem nevelni már nem nagyon lehet, nagyon elkényesztette a férjem, kicsi korától fogva (az ő macskája, de persze én fogok kínlódni vele)...Főleg emiatt, vettünk a hálóba is egy kiságyat, szóval éjjel nem lesz gond, becsukjuk az ajtót és akkor nem tud bejönni a szobába, de napközben? Elajándékozni nem fogjuk.
2016. márc. 21. 11:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Én is mindig kezetmosok, ha megsimizem, ez alap. Mondjuk, annyira nem igényli ő a simizést, így max 1-2szer simogatom meg egy nap, elvan magának, kb egész nap alszik, nem sok vizet zavar, nem rosszalkodik, nem agresszív. Viszont a kényelmes, meleg, puha helyeket imádja, pont ezért rettegett célpont a kiságy :)
2016. márc. 21. 12:11
 12/15 anonim ***** válasza:
60%
Nem erőlködtem a megoldáson. Igaz, egy 20 év fölötti macskáról van szó: Bemehetett a gyerek ágyába, sőt vele is aludt a kezdetektől, azaz 3 napos korától. Nem okozott semmi gondot. (annak meg kifejezetten örülök, hogy nem ajándékozzátok el, respect!). Nyugi, nem lesz semmi baj.
2016. márc. 21. 12:46
 13/15 anonim ***** válasza:
67%

2 hetes a babánk, a benti cicánk 7 éves. Az állatorvosunk ért a témához, vele nagyon sokat beszélgettünk, leírok pár dolgot neked.:)

- már terhesség alatt tegyünk a lakás különböző pontjaira a baba leendő testápolási szereivel illatosított dolgokat, pl. neogranormonos törlőkendő. ezt főleg a babaágy köré tegyük, hogy szokja a cica az illatot, ne legyen minden új neki

-nálunk a férjem benn lakott velünk a kórházban, de hazajött a 2 éjjel közül az egyik napra, hogy a cica ne legyen tök egyedül+hazahozzuk a babát is nemsoká

-mikor hazajöttünk, a cicának megmutattuk a babát a hordozóban. odament, megszagolta, nyugtázta, hogy oké.

-azóta retteg tőle amúgy, a közelébe se megy. látszik, hogy érdekli a gyerek, de ugye hangos, hirtelen mozgású és néha büdi a gyerek, a macskáknak ez maga a pokol.

-ne változzon meg teljesen a cica élettere, pl. ha eddig a férjedet dagasztotta néha, ezután se utasítsa el őt

Az állatorvos azt mondta, hogy az új tárgyak miatt a cica depressziós lehet. Ahhoz, hogy ne legyen az, engedni kell neki, hogy körbejárja, a baba születése előtt használja azokat. Vagyis, az ágyneműt majd kimosod, hagyd, hogy megnézze, megtapasztalja. Meg fogja unni, a miénk is megunta.

A kiságy közelébe se megy, főleg, mióta itt a gyerek.:) Bár nálunk mindketten szeretjük a cicát, így azért sokkal könnyebb dolgom van anyaként is, nem csak a férjemé és nincs elkényeztetve, csak amennyire muszáj egy ilyen cuki állatot, mint a cicánk:)

A nőgyógyászom mindig azt mondta, hogy ne nyalogassa a cicát, de szeresse őt nagyon, és akkor nem lesz gond a baba-cica viszonyban sem. Szerintem igaza van.

2016. márc. 21. 13:22
 14/15 anonim ***** válasza:
47%

Na én vagyok a két véglet, imádom a macskákat, nekem is van viszont én nem fogom hagyni hogy a kiságyba menjen, se babahintába legalább míg a kicsinek az immunrendszere meg nem erősödik.

Azért kicsit ellentmondásos hogy megy a nagy sterilizálós láz aztán közbe meg egy állattal engeditek össze a csecsemőt.

Ezzel senkit nem szeretnék megbántani, mindenki maga dönti el a saját gyerekénél hol a határ a fertőtlenítésbe és a csíramentesítésben.

Az én megoldásom az lett hogy mivel alapból kiújult a gombája és nemsokára szülök, cicámnak első hónapokba míg tart a kezelése és csecsemő a fiam, nagyszülőknél lesz a macska, de ez akkor is így lett volna ha nem újul ki a gomba mert első hónapokba szeretném ha itt velünk a szobába aludna a pici bölcsőbe, és macskának ugye nem lehet megmondani hogy az tiltott terület .

Aztán kisszoba ajtóra vettem babarácsot, nem egy akrobata a macskám így átugorni nem fogja, bár elején nagyon érdekelte de csak a fejét próbálta átdugni a rácsokon kevés sikerrel, de már azt is feladta, így nincs is bezárva a gyerekszoba de macska se tud bemenni :) Már nem is akar.

Ilyen rácsunk van, 81 centi magas, ugyanez a típus:

[link]

2016. márc. 21. 14:56
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy egy macskát nem lehet nevelni. Lehet. Példa rá az enyém, aki tökéletesen tudja, hogy mit szabad neki és mit nem, pl nem megy fel az asztalra, pultra stb. Éééés, nem megy a kiságyba, pelenkázóra sem. Terhesen megcsináltuk a gyerekszobát, egyszer beugrott a kiságyba, egy határozott mozdulattal kiszedtem onnan (nem cibáltam, de nem is tutujgattam), közöltem vele, hogy nem szabad, és kész, meg volt oldva. Soha többet nem próbálta meg, be se megy a gyerekszobába, csak ha én is ott vagyok, és tőlem akar valamit. A baba már 8,5 hónapos, gyönyörűen működik a dolog. Tény, hogy ehhez az kellett, hogy ő 7 hetes kora óta velünk van, és az elejétől húztunk neki határokat, korán megtanulta, hogy bizony van olyan, hogy nem. Ha ehhez van szokva a cica, akkor nincs gond a neveléssel, simán le lehet vele ilyesmit rendezni. Amúgy a gyereket leginkább kerüli, ő már mászik, lelkesen üldözi a macskát, hogy megszorongassa, az meg menekül minél magasabbra :D

Ha viszont a te cicád nincs ennyire idomítva, akkor valóban az marad, hogy figyeled, hol van. Eleinte én is lestem árgus szemekkel, de sose próbált meg a gyerekszobában bárhová is felugrani, lefeküdni vagy akármit.

2016. márc. 21. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!