Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisbaba és macska. Hogy...

Kisbaba és macska. Hogy oldottátok meg a gyakorlati dolgokat, pl ne menjen be a babaszobába, ne másszon az ágyba, stb?

Figyelt kérdés
Hogy oldjátok meg, hogy ne surranjon be a babaszobába, ne feküdjön be az ágyba, babakocsiba? Az miénk mintha folyton azt figyelné mikor nem figyelek egy percre, egyből bent van a babaszobában, bebújik az ágy alá, vagy bemászik az ágyba, felül a pelenkázóra. Persze hiába siccelem ki, eszében sincs hallgatni rám, vagy ha akkor ki is szalad, később megint ott van. Még nem született meg a baba, becsukom mindig a szobájának az ajtaját, de ez később nem fog menni, nem csukhatom be egyedül a szobába a macska miatt, meg nem is szeretem a csukott ajtókat. Nem merem feltenni az ágyneműt sem, mert tudom, hogy az lesz az első dolga, hogy szépen belefekszik, ahogy egy percre elfordulok, aztán moshatok ki megint mindent...Előre frászom van, hogy hogy fogok mindig erre figyelni, fáradtan, baba mellett. Akinél van macska, hogy oldottátok meg az ilyeneket? 8-9 éves macskáról van szó, szerintem nevelni már nem nagyon lehet, nagyon elkényesztette a férjem, kicsi korától fogva (az ő macskája, de persze én fogok kínlódni vele)...Főleg emiatt, vettünk a hálóba is egy kiságyat, szóval éjjel nem lesz gond, becsukjuk az ajtót és akkor nem tud bejönni a szobába, de napközben? Elajándékozni nem fogjuk.
2016. márc. 21. 11:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk nem volt ebböl gond, ha néha bement a babához, akkor ott volt, a gyerekeknek semmi baja sem lett töle. Az egyetlen "hátrány", hogy a gyerekek megszokták az állatot, és nem kapnak töle allergiát.
2016. márc. 21. 11:29
 2/15 anonim ***** válasza:
11%

A kisgyerekes + macskás ismerőseim nem izgatják magukat ezen. Ha befekszik a gyerek mellé, befekszik.

Ebgen a fráaz is kirázna ettől, de nem is vagyok macskás.

2016. márc. 21. 11:29
 3/15 anonim ***** válasza:
8%

Én nem tudom elképzelni, ezt hogyan lehet kiküszöbölni...

Nálunk csak 2 éve vannak macskák, kutyás család voltunk.

De amint nyitom az ablakokat, a macskák ugrálnak be... 4 van. Szinte egy mp elég nekik, ugranak fel a magas ablakba. Ők kinti macskák amúgy.

A gyerekek már iskolások, de természetesen az ágyukba feküdnének a macskák ilyenkor, amit én nem hagyok...

2016. márc. 21. 11:30
 4/15 anonim ***** válasza:
46%

1-es,

Az allergia bem ezen múlik. Állatok mellett nőttem fel (macska, kutya), "mégis" allergiás lettem az állatszőrre.

2016. márc. 21. 11:32
 5/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk ő csak benti cica, legalább attól nem kell féljek, hogy behoz valami koszt vagy fertőzést kintről. De akkorsem szeretném, ha az ágyba feküdne, oda hullajtsa a szőrét, nekem az már sok.
2016. márc. 21. 11:35
 6/15 anonim ***** válasza:

Nálunk még nincs baba, de macskám már van lassan 3 éve. Mi is elgondolkoztunk ezen a kérdésen már. A párom kutyás, úgyhogy ő ellenzi a dolgot teljesen. De kidobni nem fogom a szeretett cicámat, akiért felelősséget vállaltam. Benti cica, rendszeresen oltva és féregtelenítve van. A szőrét naponta fésülöm, így kevesebbet hullat el a lakásban, de nyilván gyakrabban kell porszívózni. Én úgy tervezem, hogy a babaszobából kizárom a cicát, akkor jöhet be, mikor én is ott vagyok és tudom figyelni, hogy mit csinál.

Egyébként bizonyára ez sem lesz egyszerű, mert nem bírja a csukott ajtókat. Pl.: ha csak a szobám ajtaját zárom be valami miatt, azt nem bírja elviselni be akar jönni, ha beengedem, egyből ki akar menni. :D

Napközben ha veled van a baba, akkor becsukhatod a babaszoba ajtaját, így nem járkál össze semmit.

Ha a pedig a babaszobában vagy beengedheted, de először hagyd neki, hogy felfedezze a szobát, és akkor megnyugszik, hogy megnézte és már ismeri.

Kisbabára ugyanez vonatkozik.

Testvérem kisbabáját is mikor először áthozta, akkor nagyon oda akart menni, de nővérem pánikolt, hogy "úristen, neki fog ugrani, megkarmolja a baba arcát stb." (érthető, hogy félti persze), de csak megszagolta és utána leült messzebb és távolról figyelte.

Mikor felsírt a baba, akkor pánikba esett a macska, látszott rajta, hogy nem tudja most mi van, ideges lett. Nem támadott, csak nézett rám nagy szemekkel, hogy csináljak valamit.

Amikor meg játszhatnékja van a cicának és rohangál, nyilván olyankor jobban oda kell figyelni a babára, hogy nehogy megsérüljön. De szerintem, ha az alapvető higiéniára odafigyelsz, rendszeres alomtisztítás, gyakori kézmosás, cica oltása, akkor nem lesz gond akkor se, ha ráugrik a takarójára.

2016. márc. 21. 11:48
 7/15 anonim ***** válasza:
56%
Nekünk is van egy 5 éves ivartalanított kandúrunk, aki ráadásul nem is az a hízelgős fajta, elég öntörvényű és a macerálást sem szereti. Nekem az első gondolatom az volt, hogy mit fog szólni a babához, bántani fogja-e, mert elég harcias sajnos. A másik meg igen, hogy tartsam távol a gyerektől amikor alszik, a gyerekágytól, hogy ne feküdjön bele, mert hiába benti macska és sosem megy ki azért hullik a szőre és csak egy állat. Pedig én macskás vagyok, fogalmam sincs hogy fogok én is hozzá állni, hogy ne érjen hozzá a babához, vagy nem fog izgatni? Én mindig ha megsimogatom megyek kezet mosni mint egy kinti állatnál. Évek óta nem tudok erről leszokni, mert koszosnak érzem a kezem. Nem tudom, hogy kűzdjem le. De nem is akarom, a kézmosás nálam szent. Kíváncsi leszek hogy alakul. Hány hetes vagy?
2016. márc. 21. 11:48
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Hát mondjuk ez nekem is sok lenne... :/
2016. márc. 21. 11:50
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Sose értettem, hogy az emberek miért tartanak bent állatot, hacsak nincs akváriumban vagy terráriumban..

Az egyedüli megoldás, hogy mindig becsukjátok az ajtót. Máshogy nem tudjátok kiküszöbölni. Soha ne hagyjátok nyitva az ajtót, akkor se ha nincs bent a baba.

A macskát pedig soha nem lehet nevelni..

2016. márc. 21. 11:52
 10/15 A kérdező kommentje:
36 hetes vagyok. Őszintén, ha rajtam múlt volna, nem kellett volna nekem se macska a lakásba, de ő hamarabb volt itt mint én :) Kitenni meg nem fogjuk, ez 100%.
2016. márc. 21. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!