Amikor elmentetek szülni, megkérdezte a főnökötök, hogy mikor tervezitek a visszatérést?
Tőlem megkérdezte.
De nem tartom furának, hogy tőled nem kérdezte meg. Gondolom, gondolja, úgyis szólsz majd, addig pedig megoldja, hogy más végezze a munkádat. Kirúgni nem fog, amíg gyeden-gyesen vagy.
Köszönöm a válaszokat! Ahogy látom, azért így-vagy úgy szóba került a dolog a legtöbb helyen.
Az én helyemre nem vettek fel senkit, a visszatérés se került szóba... úgyhogy hamarosan bemegyek és megkérdezem.
Nem mondhat fel a gyerek 3 éves koráig(Gyes lejártáig),még akkor sem,ha valami oknál fogva nem tud foglalkoztatni.Viszont elmehetsz máshová is dolgozni.Nálam is az van.
Nem tudtak visszaadni a munkaköröm,mást meg nem fogadtam el,így elmegyek máshová dolgozni és ha ott beválok,akkor vagy felmondok a régi munkahelyen,v. megvárom míg lejár a három év és búcsútmondunk egymásnak.
Utolsó vagyok.Mennyi idős a gyereked?
Ha lejárt a 3 év,akkor kötelessége kiadni a felgyülemlett szabijaid+csak rendes felmondással küldhet el v. közös megegyezéssel.Ha ő küld el és több mint 3 éve dolgoztál ott(beleértve a Tgyást,gyed,gyes is)akkor végkielégítés is jár.Közös megegyezésnél és ha temondasz fel,természetesen nem.
Úgyhogy az az egy hónap nem 1 hónap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!