Támogatnád, hogy törvényileg szabályozva legyen a gyermekvállalás?
Manapság,miközben egy állat tartásához is engedélyek és igazolások kellenek,amikor egy drón reptetése is szabályozott,akkor csak nekem fura,bizarr és ijesztő,hogy BÁRKI szabadon szaporodhat? Bárki,azaz drogos,piás,fogyatékos,nettó idióta,...
Miért nem lehet ezt tanfolyamhoz,orvosi (mentális és fizikális),iskolai végzettséghez (Min.általános iskola.),és anyagi helyzethez kötni?
Megelőzve ezzel a sok elhagyott,sérült,pokoli körülmények közé született gyereket és a megélhetési szaporodást.
Nem ez lenne egy egészséges társadalom érdeke? Vagy jobb,hogy drogos anyák fogyatékos babákat szülnek? Vagy,hogy tele vannak az intézetek? Vagy,hogy mélyszegénységbe születik a 6.-8- gyerek?
Aki nem tartja be a szabályokat,az nem kapna SEMMI állami támogatást sem és bírság kerülne kiszabásra.
FONTOS!
A kérdésre adott válaszok tényleg érdekelnek!
NEM TROLLKODÁS VAGY PROVOKÁCIÓ A CÉLOM!
9-es válaszolóval vagyok. Én is a gyermekek után járó juttatásokat szabályoznám.
Pont az a réteg marad ki a támogatásokból akik normálisan tudnának gyereket nevelni némi plusz segítséggel. Csak esetleg egy második babát sem vállalnak be, mert tudják a határaikat.
Másnak meg van 8 gyereke, abból 6 állami gondozásban és jön a 9...
Én az államigondozást is megreformálnám. Szigorítanám a szülők kötelezettséget, ha pedig nem tesznek eleget a mondjuk havi egy látogatásnak 3 hónapon keresztül akkor örökbe adhatóvá nyilvánítanám a gyereket. Sok gyerek félévente kap egy képeslapot a szüleitől és marad állami gondozásban, mert a szülő tartja a kapcsolatot... Egy 4-5 éves gyereknek meglenne az esélye tisztes örökbefogadó szülőkre, egy tizenévesnek már nincs rá kilátása.
A fogyatékosság nem feltétlenül kizáró ok. Egy sánta, vagy halláskárosult ember is tud tisztességesen gyereket nevelni. Gyengébb szellemi képességű, de jószándékú emberek is lehetnek jó szülők.
Én szabályoznám, olyan szinten, hogy akivel szemben már történt eljárás gyermekbántalmazás miatt, vagy bármi más indokból elvették a gyerekét, azt sterilizálnám. Ha önhibáján kívül nem tudta a gyereket ellátni, pl. megözvegyült és nem volt jövedelme stb, vagy leégett a háza, az természetesen nem tartozna ebbe a körbe. De ők többnyire nem is szülnek, amíg nem rendezik valahogy a helyzetüket.
De szerintem elfogadhatatlan, hogy valakitől elvesznek 2-3 gyereket, állami gondozásba helyezik, és rövid időn belül megszüli a következőt, akit szintén elvesznek..... Meg akit hetente bevisznek a mentők gyógyszermérgezéssel, drogtúladagolással, alkoholmérgezéssel, az is simán termékeny és bármikor szülhet. Egy ilyen szülő mellett elképesztő, hogy élnek szerencsétlen gyerekek.
Tehát a védőnői szolgáltatást sokkal jobban kiterjeszteném, összekapcsolnám olyan tanácsadással, ami a családot, az anyát felkészíti normálisan, az esetleges problémáikból igyekezne kihozni őket stb. A gyámhatósági munkát is szigorítanám.
Szerintem durva, hogy hagyjuk, hogy rengeteg gyerek a szülei, családja áldozata és miken megy keresztül, csak mert senki nem tesz semmit. De bocsi, túlszaladtam, ez már nem a kérdésre vonatkozik.
Igen, maximálisan támogatnám.
Akkor az olyan náci, kirekesztő agybeteg állatok, mint a kérdező legalább nem szaporodhatnának.
Szarkazmus nélkül: a teóriádban ott a hiba, hogy a drogos anyák gyermekeiből is lehet értelmes, jó ember. Meg normális emberek gyermekeiből is lehet drogos, bűnöző.
Elméletben egyetértek veled. A gyakorlatban viszont nem működne, mivel a szabályokat is emberek hozzák, és a betartásukat is emberek ellenőrzik.
Ha lenne egy ideális társadalom, akkor támogatnám.
Az elmélet valóban rendben van, ahogy előttem írták, de ez egyszerűen kivitelezhetetlen a gyakorlatban.
Egyetlen módot tudnék elképzelni, de még az is végtelen ponton megbukik.. Kína. Mindenkinek egy gyerek. Kivétel nélkül. És itt azon van a hangsúly, hogy kivétel nélkül. Éppen emiatt nem működne egy másfajta születésszabályozás, mert egyszerűen nem lehet meghúzni a határt kvázi egyénekre, társadalmi rétegekre szabva.
Ettől persze Kínában súlyos mellékhatásai vannak ennek a szabályozásnak, de állítom, hogy csak azért "működőképes", mert kivétel nélkül mindenkinek ugyanaz vonatkozik.
Illetve tegyük hozzá, hogy ott alapvetően a népességszabályozás volt a cél, mert egyszerűen sokan voltak.
utolsó voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!