Milyen apró dolgokkal tudnék utalni a Férjemnek, hogy szeretnék még egy gyereket? Részletek lenn.
Van már egy 7 éves gyermekünk.
Pár éve jött először a vágy, hogy szeretnék kistestvért.
Azóta többször előjött a téma, de ő nem szeretne több gyereket.
Milyen apró utalások lennének, amiből látná, hogy mennyire vágyom rá. Amivel kicsit "meghathatnám".
A beszélgetéseknél leállít valami kifogással. Az érzéseim tudja.
Már nem akarom felhozni a témát, inkább valahogy a szívén-lelkén keresztül megpróbálni. Ha szeret, ne fosszon meg attól, hogy újra átélhessem a terhességet, a kisbabás kort, az Anyaságot.
Ne utalgass, a férfiak azt nem értik!
Egy alkalmas pillanatban állj élő vele: "Kedves Férjem, nagyon szeretlek, de nem tudok megnyugodni attól a gondolattól, hogy nem lesz a fiunknak testvére. Kapcsolatunk elején nem ezt beszéltük meg, anyagi oka sincs a kistestvérnek. Mondj egy megnyugtato, meggyőző érvet, miért nem szeretnéd ill. miért nem lehet ezt megbeszelni. "
Valahogy így. Csak arra figyelj, ne legyen éhes, fáradt stb. Legyen kedve beszélgetni veled, akkor el fogja mondani miért halogat és miért nem tartja a megállapodáshoz magát.
Ezt csak egyenesen és csak ti tudjátok megbeszelni!
A helyedben két dolgot tennék:
1. Leülnék vele erről beszélni, és elmondanám, hogy nem érzem igazságosnak, hogy hazudott a családtervezéssel kapcsolatban, ami életetek egyik mozgatórugója - magyarán azt mondta, hogy lehet 2. gyerek, "majd", aztán ahogy az idő múlt, bevallotta, hogy mégsem. Megkérném hogy foglaljon álláspontot azzal kapcsolatban, hogy miért érezte úgy 5 éven át, hogy hazudnia kell a házastársának.
2. Megkérdezném mindkettőnk jelenlétében a már meglévő gyermeket, szeretne-e kistestvért,ha igen miért. Ha a saját gyermeke vágyai nem győzik meg, senki nem fogja.
Emellett pedig felvilágosítanám arról, hogy a testvéri szeretet a világ egyik legcsodálatosabb dolga. Én őszintén néha nem tudom mit kezdenék a testvérem nélkül. A húgom olyan, mint a másik felem, a legjobb barátnőm egyben.
Míg nem volt gyerekünk, nem tudta mivel jár pontosan, így "könnyen" terveztünk több gyereket.
Miután könnyebb lett az életünk, úgy érezte, hogy minek elölről kezdeni mindent.
Engem letudott a "majd"-dal.
Most pedig, hogy konkrét választ kértem, azt mondta, akkor nem.
A fiúnk nagyon szeretne kistestvért. Szokta is mondogatni, hogy mindenkinek van már, csak neki nincs.
A Férjem szerint úgy is féltékeny lenne ha megszületne, és a nagy korkülönbség miatt úgy se játszanának együtt.
Nézd kedves kérdező, én nő vagyok, még nem volt gyerekünk a férjemmel, addig mi is kettő gyereket szerettünk volna. Egy született és utána úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk többet. Van anyagi, van egészségügyi oka is, egészségügyi inkább jobban, persze nem olyanok, amire alapvetően ne lehetne gyereket vállalni, de nem kockáztatunk. Illetve a kapcsolatunk sem a legtökéletesebb. És hogy őszinte legyek a kisfiunk kitesz így is 3-at, örülünk, hogy már ekkora, amekkora és mi sem tudnánk újra még egy gyerekkel az egészet elölről kezdeni. Valószínűleg ő is így van vele.
És hiába mondod, hogy te hordanád ki, te lennél vele többet, mikor megszületik, de a terhességgel járó dolgok ugyanúgy érintik a férjedet is, mikor megszületik a pici, ugyanúgy neki is foglalkoznia kell vele, nem csak neked, nyilván nem sajátíthatod ki a gyereket, tehát neki ugyanúgy része lenne benne. És innentől fogva, hogy ő ezt nem akarja újra végigcsinálni, semmivel nem fogod rávenni. Nem vágyik rá és kész.
Oké, hogy te meg igen, de hasonlítsd össze a dolgokat.
1. Van már egy gyereketek, akit nyugodt körülmények között nevelgettek, nincs gond egy kisebbre, többet, jobban együtt tudtok már lenni, jó a kapcsolatotok. Nem úgy van, hogy egyáltalán nincs gyereketek, csak nincs több. Anya vagy és ezen nem változtat az, hogy egy vagy több gyereknek van az anyukája. És igaz, hogy ott lesz benned, hogy jó lenne még egy, de van már egy, tehát anya vagy.
2. Addig nyúzod a férjedet, míg esetleg be nem adja a derekát, viszont esetleg neki is valami oknál fogva ki kell majd venni a részét jobban a gyereknevelésből, de ő nem akarja, te egyre többet lennél a gondokkal egyedül, eltávolodna netán tőled, akár rá is mehet a kapcsolatotok.
Szerintem az egész nem ér ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!