Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen apró dolgokkal tudnék...

Milyen apró dolgokkal tudnék utalni a Férjemnek, hogy szeretnék még egy gyereket? Részletek lenn.

Figyelt kérdés

Van már egy 7 éves gyermekünk.

Pár éve jött először a vágy, hogy szeretnék kistestvért.

Azóta többször előjött a téma, de ő nem szeretne több gyereket.

Milyen apró utalások lennének, amiből látná, hogy mennyire vágyom rá. Amivel kicsit "meghathatnám".

A beszélgetéseknél leállít valami kifogással. Az érzéseim tudja.

Már nem akarom felhozni a témát, inkább valahogy a szívén-lelkén keresztül megpróbálni. Ha szeret, ne fosszon meg attól, hogy újra átélhessem a terhességet, a kisbabás kort, az Anyaságot.

2016. márc. 12. 11:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
21%
Tudod, ha egy szóval is említetted volna a kérdésben, hogy jó lenne, ha testvére lenne a már meglevő gyereknek, megérteném. de te csak magadra gondolsz...babázni akarsz, ennyi. Van egy ilyen ismerősöm, már négyet szült a 44 nm-es lakásba, csak mert szerinte ő a babázásban jó :(
2016. márc. 12. 12:06
 12/24 A kérdező kommentje:

Szándékosan nem írtam bele, hogy kistestvért szeretnék.

Mindketten egykék vagyunk a Férjemmel. A környezetünkbe sok rossz testvér példával.

Egyébként azt is mondtam neki, hogy milyen jó lenne nekik, ha mi nem leszünk, akkor ott lesznek egymásnak.

Persze erre elkezdte sorolni az ellen példákat.

Az ösztöneim, amik most dúlnak bennem az igen, valóban egy kisbaba utáni vágy.

Nem a meglévő gyermekemnek vágyom testvérre.

2016. márc. 12. 12:10
 13/24 A kérdező kommentje:

Mi nem 44 nm-en lakunk, hanem van egy 2 szintes, dupla garázsos házunk. Mindkettőnknek külön autója. Nincs egy Ft hitelünk se. Jó munkahelyeink vannak.

Szóval tényleg nem lenne semmi akadálya egy újabb gyereknek.

Én 2 gyerekes Anyaként érezném teljesnek a családunkat.

3.-4. gyerekkel nem jönnék elő utána.

2016. márc. 12. 12:13
 14/24 anonim ***** válasza:
64%
Vagy elmondod, vagy felőrlöd magad. Ha nem akar, akkor vagy elfogadod, vagy keresel másik férfit.
2016. márc. 12. 12:20
 15/24 anonim ***** válasza:
70%
Nyisd ki a szád és mondd ezt: Szeretnék egy kistesót.
2016. márc. 12. 12:42
 16/24 anonim ***** válasza:
80%
Elmondtad, ő nem akar, kb ennyi is a történet. Persze lehet próbálkozni, "veletlenuk" teherbe esni az akarata ellenére, azt is vállalva, hogy esetleg egyedülálló anyaként élet majd tovább az életedet. Vagy lehet választás elé állítani, hogy vagy még egy gyerek, vagy valoper, ez is elsulhet jól is, rosszul is.
2016. márc. 12. 13:19
 17/24 A kérdező kommentje:

Soha nem esnék "véletlenül" teherbe.

Ez kettőnk közös döntése kell, hogy legyen.

Elválni se fogok emiatt.

Ha egy gyerekes család maradunk, akkor beletörődöm.

Viszont szeretnék mindent megtenni, hogy benne is felébresszek egy kis vágyódást a 2. kisbaba után.

Vagy az én kiteljesülésem miatt beleegyezzen.

Ha semmi nem változtatja meg a döntését, akkor elfogadom így.

2016. márc. 12. 13:32
 18/24 anonim ***** válasza:
37%

1. Az ő és mindneki más kényelmét ugyanúgy felforgatná, ne mondd, hogy nem. Nálunk nővéremnek van pici gyereke, s bár nem is élek otthon szüleimmel, mégis sokszor nekem okoz gondot, kényelmetlenséget. Ez mindig így van, ha pici gyerekről van szó.

2. Ugyanakkor sem a gyereknek, sem a párkapcsolatnak nem jó, ha lényegében te magadnak szülsz, nem kettőtöknek. Annak a picinek ugyanúgy szüksége van egy apára, már pedig egy apa dolga nem áll meg a kenyérkeresésnél. Ugyanúgy kelljen fel éjszaka, ugynaúgy pelenkázza és fürdesse. Ha ő ezt nem akarja, akkor sajnos patt helyzetben vagy.

3. Finom utalásokkal nem mész semmire, tudod milyenek a férfiak. Ezek csak a konkrét szavakból értenek, ezekből a sóhajtozásokból, meg babaholmi nézegetésből neki semmi nem fog bejutni. Egy este, mikor együtt fekszetek az ágyban, jelentsd ki kerek perec, hogy szeretnél még egy gyermeket. Ha nemet mond, kérd meg, hogy idnokolja meg. Sajnos a gyerekvállalás ilyen dolog. Vagy mindkét ember akarja, vagy valakinek nagyon rossz lesz a jövőben...

2016. márc. 12. 13:41
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Én férfi vagyok, úgyhogy a saját szemszögemből tudok válaszolni. Engem baromira frusztrálna az állandó emlékeztetés olyasmire, ami ellen tiltakozom. Nem csak gyerek ügyben, hanem bármi más témában. A legtöbb férfi nem szereti az utalgatásokat, hanem sokkal inkább szereti az egyenes beszédet. A gyerekvállalás szerintem olyan dolog, amihez mindkét fél egyetértése szükséges. Nem egyedül élsz, hanem van családod, és akárhogy is, de egy újabb gyerek az egész család életét átalakítja, ezért közös döntés kell legyen. Mi már előre leszögeztük még a kapcsolat elején, hogy legalább két gyereket szeretnénk, tehát egyikőnket sem ért meglepetésként. Van is kettő, én szeretnék harmadikat is, de a kicsi éppen újszülött, úgyhogy ez a téma még nem aktuális nálunk. Majd látjuk később, hogy mi lesz.
2016. márc. 12. 14:11
 20/24 A kérdező kommentje:

19-es:

Igazad van! Valóban így "működnek" a férfiak.

Mi is 2-3 gyereket terveztük, csak a Férjem meggondolta magát mikor a fiúnk megszületett.

Akkor a kezdeti nehézségek miatt bennem se volt vágy rögtön egy babára. Viszont később minden sokkal könnyebb lett, ment oviba, önállóbb lett.

Én akkor felvetettem, hogy lassan jöhetne a kistesó, de mindig azt a választ kaptam, hogy majd...

Most meg itt vagyok lassan 35 évesen, és ő már nem is hiteget. Nem szeretne többet, és kész.

Most iszonyat csalódott és összezavart vagyok. Hisz évekig vártam, hogy mikor adja "áldását" a próbálkozáshoz.

A kapcsolatunk jó, van időnk egymásra. Évente elmegyünk kettesbe is 2-3 napra pihenni.

Imádja a fiát, foglalkozik vele.

Ha lenne még egy, őt is nagyon szeretné.

Azt nem érti én minek vágyom még gyerekre, mikor már van egy. Az miért nem elég?

2016. márc. 12. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!