Szerintetek felelőtlenség 1 szoba-konyhás garzonba babát vállalni? Inkább ez, vagy a 35-40 éves korban szülés a jobb?
Figyelt kérdés
Huszonéves pár vagyunk, nemsokára, sok gyűjtögetés, és szülői segitség után tudunk venni egy kis garzonlakást (hitellel). Ennek is nagyon örülünk, hogy sikerült, hiszen nem kell egész életünkben albérletezni. Tovább gyűjteni stb már nem akarunk, így is 7 éve járunk, együtt élés nélkül, miközben évek óta dolgozunk, szóval már nagyon időszerű ez a dolog. Így is 7-8 milliónál kezdődnek ezek az 1 szobás kis lakások, nekünk ez is sok pénz az átlagos fizetésünk mellett. Engem csak ez keserít el, hogy hiába lesz meg a lakás, babáról álmodni sem merek így, pedig szerettem volna fiatalon, 27-28 évesen szülni, párom is szeretné már. Most ha ezt megvesszük, és mellete tovább gyűjtögetünk akkor 35 felett leszek mire talán összejön egy nagyobb lakás.2016. márc. 8. 17:43
21/28 anonim válasza:
együttélés nélkül lakást venni?
bátor!
22/28 anonim válasza:
Mi egy saját garzonban kezdtünk, 3 év együtt élés után született a gyerekünk, de a lakás addigra hitelmentes lett. Tudtuk, hogy a gyerek születése urán 1-2 évvel tovább tudunk lépni. Úgy egy éves koráig nagyon jó volt a garzonban, kényelmes volt együtt lenni, utána már kényelmetlen volt, másfél éves korában költöztünk, akkor vállaltuk be a második babát. Ha eddig még nem éltetek együtt, akkor lakjatok együtt pár évet, aztán bevállalhatjátok a babát és továbbléptek, mikor már kényelmetlen.
23/28 anonim válasza:
Én a helyetekben 1,5 szobásba invesztáltam volna... Nem azért, mert egy gyerekkel nem lehet elférni garzonban, hanem, mert a hitel, stb, miatt nemigen tudtok az elkövetkező pár évben nagyobba menni. És azért előbb-utóbb csak szűkös lesz. Mi is felnőttünk a két öcsémmel egy szobában, szóval nem kell kastély, de nem lettünk volna 3-an, ha anyuéknak csak egy szobája van...gondolom érted, mire célzok.
24/28 anonim válasza:
Nem tudom hol sikerült ez nektek,de mi Magyarország második legnagyobb városában vettünk 9 millióért 3 szobás lakást,felújítva.Minél nagyobb,annál olcsóbb.Szét kéne nézni,mert garzonlakásba gyereket vállalni egyenlő a halállal.A gyereknek kiságy,kisbútorok,játékok.Nektek a ruhásszekerény,ágy,stb.Nem tudom,hogy gondoltátok,de akár válaszolhatnál is,ne csak emelgesd kifelé a kérdést.
25/28 A kérdező kommentje:
Sopronban nincs ennél olcsóbb garzon sem, nem hogy 2-3 szobás. Pedig nem új építésűt keresünk, vállaljuk a felújításokat saját kézzel, vannak ismerőseink is. De így is ez a legolcsóbb ár, amiért kapunk valamit.
2016. márc. 12. 16:28
26/28 anonim válasza:
Inkább a lakás beosztása a fontosabb, mint a mérete. Ha lenne egy fél szoba gyerekszobának a többi helyiség rovására is akár, semmi gond nincs jó darabig. Én keresgélnék tovább, ha az adott lakásnál nem megoldhstó a leválasztás. És többet is fizetnék érte.
27/28 anonim válasza:
Szerintem nem gáz. Mi is 1 szobásban kezdtünk.
De a ti esetetekben nem lehetne esetleg a megvett lakást kiadni, és abból (vagy egy kis plusszal megdobva) kivenni egy nagyobbat?
28/28 anonim válasza:
Anyámék kiskorukban 5-en laktak egy szobás konyhás lakásban. Persze az 50 éve volt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!