Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti is szoktátok a kocsiban...

Ti is szoktátok a kocsiban hagyni a gyereket, amíg beugrotok valahova?

Figyelt kérdés

Bölcsibe menet szoktam látni, hogy ovis korú (kb 4-5 éves) gyerekeket hagynak a kocsiban, amíg a kicsit beviszik a bölcsibe. Ti is csináltok ilyet néha?

Nekem 1 gyerekem van, így nem tudom, melyik a jobb megoldás, de az biztos, nem hagynék felügyelet nélkül ekkora gyereke(ke)t.

2016. márc. 8. 10:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Nem.
2016. márc. 8. 10:08
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
Nem.
2016. márc. 8. 10:09
 3/17 anonim ***** válasza:
94%
Én is láttam ilyet, az anyuka egyébként kifejezetten tanult, értelmes, felelősségteljes szülő, feltételezem, hogy tudja, mit csinál és ismeri a gyerekét is, és ez alapján dönt. Én nem merném megtenni, még percekre sem.
2016. márc. 8. 10:10
 4/17 anonim ***** válasza:
62%
Soha, sehol nem hagyom egyiket sem, még fél percre sem. Tömblakásban lakunk első emeleten, még a szemetet sem viszem le nélkülük. Nagy 5, kicsi 1 éves. Mérges vagyok az olyan szülőkre, akik ott hagyják a gyereket bárhol, bármennyi időre.
2016. márc. 8. 10:10
 5/17 anonim ***** válasza:
73%

4-5 éves gyereket soha nem hagynék kocsiban, egy 7-8 éveset már valószínűleg igen. Az enyém még kisebb (hamarosan 3 éves), biztos, hogy pár éven belül nem hagyom sehol felügyelet nélkül.

Kiskoromban (kisiskolásként) engem is hagytak néha az autóban pár perc erejéig, belülről lezártam az ajtókat, és vártam szépen. Hozzá kell tennem, abban az időben az elektromos ablaklehúzó nem létezett, ha bármi baj lett volna, a "letekerős" módszerrel azonnal ki tudtam volna mászni.

2016. márc. 8. 10:11
 6/17 anonim ***** válasza:
83%
Egyébként ez egy nehéz ügy, mert pl. a három évesemet néha percekre felügyelet nélkül hagyom az udvaron, amikor pl. szombat délelőtt beszaladok a konyhába kavarni valamit, vagy WC-re.... mindig mondom, hogy hová megyek, azonnal szóljon, keressen, ha gond van, és nyitva hagyom a bejárati ajtót, ahonnan (a WC-ről mondjuk nem, de a konyhából igen) rálátok, ha eltűnik a szemem elől, azonnal szólok utána. De még így is cidrizek. A fiam olyan, mint az égető tűz, a másodperc töredéke alatt történhet vele valami még akkor is, ha szorosan mellette állok. MOndjuk előnye is van: éberségre, óvatosságra tanít... nálunk elképzelhetetlen lenne például olyan felépítésű ház vagy lakás, ahol nincs együtt a nappali és a konyha és innen is csak két méterre a WC és fürdő..... nem ritka, hogy amíg WC-n vagyok, folyamatosan beszéltetem, hogy tudjam, nincs semmi a szájában és melyik irányból jön a hang:):):):)
2016. márc. 8. 10:15
 7/17 anonim ***** válasza:
97%
A lányomat igen, de ő már 6 éves elmúlt, de csak 1-2 perc. A 2 éves fiamat nem, egy pillanatra se hagyom egyedül.
2016. márc. 8. 10:28
 8/17 anonim ***** válasza:
78%
Oviba, suliba ha viszem őket, soha nem hagyom kint egyiket sem. Van egy kisbolt, aminek szó szerint be tudok állni az ajtajába, csak egy keskeny járda választ el az ajtótól. Ha az a hely szabad, akkor kocsiban hagyom bármelyiket, de csak akkor, ha nem sokan vannak és csak 1-2 dologért szaladok be. Pl, tízóraiért a gyerekeknek avgy egy lisztért.
2016. márc. 8. 10:42
 9/17 anonim ***** válasza:
85%
Én is úgy csináltam, hogy ha mondjuk pontosan az üzlet előtt tudtam parkolni, és garantáltan csak 1-2 percre ugrottam be, úgy, hogy ráláttam az autóra, akkor hagytam kint az ovis gyerekem (ha maradni akart). Más helyzetben nem hagytam az autóban.
2016. márc. 8. 10:46
 10/17 anonim ***** válasza:
95%
Nem, soha nem hagytam az autóban, és nem hagyom most sem. Egyedül a lakásban (családi házban élünk) pár percre ott hagyom, ha ki viszem a szemetet, vagy behozom a postát. Pedig már 7 éves.
2016. márc. 8. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!