Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés előtt ti is feltöltötté...

Szülés előtt ti is feltöltöttétek a kamrát?

Figyelt kérdés
Április 1-re vagyok kiírva. Arra gondoltam, még elmegyünk a férjemmel nagybevásárlásra és megveszem a tartós élelmiszereket (tészta, étolaj, tartós tej, liszt, cukor, stb) és feltöltöm a kamrát, plusz wc papír, szappan, tusfürdő, mosószer, stb kb júniusig. Szerintetek jó így előre vásárolni?
2016. febr. 29. 13:17
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
84%
Nem világvégére készül, de ha valaki egyébként is szokott nagy bevásárlásokat csinálni, akkor az nem fog másként tenni szülés előtt sem. Nem szeretek boltba járni, így ha arról van szó, akkor inkább kiadok egyszerre 40-50ezret, mint hogy hetente járjak vásárolni.. Pont elég nekem kenyérért, zöldségért és gyümölcsért leugrani a kisboltba.
2016. febr. 29. 13:49
 12/30 anonim ***** válasza:
77%
Eszembe sem jutott. Az első pár napban vagy hoztunk kaját, vagy főzött anyósom. Az 4-5. naptól meg már én főztem. Bevásárlást a férjem munka után el tudta intézni. Az élet nem áll meg, mert gyerekünk lesz. Főleg,hogy nekem már itt volt a Nagy, aki 4 éves, őt is sokszor vinne-hoznom kellett az oviba, ha más nem tudott menni érte.
2016. febr. 29. 13:52
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem érthető azon, hogy valaki nem azért vásárol, mert úgy gondolja, hogy az élet megáll? :D
2016. febr. 29. 13:55
 14/30 anonim ***** válasza:
75%
én pl azért vásároltam előre, mert mint írtam a férjem nem veszi a fáradtságot hogy elolvassa az árcetliket, ezért csak a minimális dolgokat hagytam rá, amivel nem lőhet mellé, mint Tej és kenyér a sarki pékségből...minden mást előre bevásároltam, nem azért mert tartok a világvégétől, hanem mert nem szerettem volna ezzel foglalkozni a szülést követő 3-4 hétig
2016. febr. 29. 13:57
 15/30 anonim ***** válasza:
77%
nem tettem ilyet, pedig haromszor szultem. attol, hogy van itthon tobb karton liszt, cukor, etolaj attol meg kell menni bevasarolni. tartos tejet pl nem hasznalok. frisset kell mindig venni, sajt, joghurt, kefir, szalamik ezeket hetente kell feltolteni. friss zoldseget, gyumolcsot a piacon szeretem venni. lehet az elso harom hetben nem mentem piacra, de aztan babaval egyutt setaltam ki a piacra. nem hiszem, hogy nagy ertelme volna annak, hogy ket harom honapi hideg elelmet halmozzak fel.
2016. febr. 29. 14:17
 16/30 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező: Mivel itt a nem "apránként, hanem egyszer nagy tételben vásárolók" mindjárt fejüket veszik a többieknek, így megkérdezem, hogy általában milyen mennyiségben vásárolsz?

Havonta 1x mindent, vagy apránként amikor kell?

2016. febr. 29. 14:18
 17/30 anonim ***** válasza:
Valamilyen szinten igen, "feltöltöttük". Bevásároltam azokból, amiket magam szeretek kiválasztani (drogériás cuccok) és elállnak. Olaj, liszt, cukor nem olyan dolgok, amiket halmozni szoktunk (1 kiló cukor elég egy évre, mert csak a férjem tesz a kávéjába, befőzni nem szoktam, sütni nagy ritkán).
2016. febr. 29. 15:31
 18/30 anonim ***** válasza:
69%

Mi nem érthető azon,hogy valakinek nem akkora gond megoldani,hogy beszerezzen egy csomag tésztát, vagy egy kiló lisztet?

Esküszöm, nem megbántani akarok senki, de sokan, főleg az első gyereknél tényleg sok mindent nem tudnak megoldani, aztán a másodiknál jönnek rá,hogy az élet az nem áll meg. Pár nappal a hazajövetel után, már simán ráhagytam akár a férjemre a babát egy órára és mentem intézni, amit kell. Simán belefért beugrani mondjuk a Spar-ba megvenni a másnapi ebédhez valót. Sőt,két hetes volt a pici, amikor a fiamnak nyílt nap volt az oviban,

és ott is ott voltam másfél órát.

Persze, aki úgy érzi magát biztonságban,hogy vesz több kiló szárazélelmiszert tegye, csak nekem ez egy kicsit olyan "túllihegés" (tudom, ezzel sem leszek népszerű). Egy gyerek mellett ezeregy dolgot meg kell tudni oldani, amihez képest mondjuk a wc papír megvásárlása lófütty!

2016. febr. 29. 16:19
 19/30 anonim ***** válasza:
24%

Jól van 18-as, megy a buksisimi, kemény csaj vagy, én kevésbé. 1 hónappal a szülés után is még alig csoszogtam, pár perces séta után rogytam össze.

Igaz, kemény szülésem volt, vérátömlesztésre volt utána szükségem. Vákuum, nem csak méhszájig repedtem, hanem a mészáj is repedt, méhsüllyedés, hüvelyfalsérv, ödéma, babafejnyi aranyér, örültem hogy túléltem én is és a kicsi is épségben kijött.

Jó volt hogy nem akkor kellett akár WC-papírért, akár egy csomag tésztáért szaladni, mert én nem tudtam menni, a férjemre pedig otthon volt szükségem.

A tesco itt nem szállít, az ebédet így is rendeltük.

Nyilván nem kell fél évre készletezni, de jó, ha nem a kórházból való hazaérkezés után jön rá az ember, hogy ez sincs és az sincs (ami egyébként alapvető a háztartásban). A babával kapcsolatban így is akad jó pár dolog, ami csak utólag merül fel, hogy kell, elég azért rohangálni (valakinek).

2016. febr. 29. 16:35
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
na ja, nekem ott kezdődtek a gondjaim, hogy a kórhzába tejlázat kapta, 2 hétig ki sem engedtek. Őszintén nagyon örültem hogy előtte bevásároltam és nem úgy kellett a férjemnek listát írogatni mit vásároljon. Vitának nincs helye, mert az hogy valaki előre elmegy bevásárolni, az szimpla előre látás, könnyít a szülés utáni terheken, és nem azért mert azt hiszi világháború van vagy megáll az élet. de amit meg lehet előre csinálni azt érdemes megcsinálni.
2016. febr. 29. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!