Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ismertek Apollóniát, Anasztázi...

Ismertek Apollóniát, Anasztáziát? Mennyire "vállalhatatlan" nevek?

Figyelt kérdés

Mindkettő nagy kedvencem régóta, főleg az Apollónia. Az 1800-as években nagy divat volt, de most, 2016-ban mennyire viselhető név? Mennyire lesz elfogadható a későbbiekben (előreláthatólag)?

Szívesen nevezném így a kislányomat, de kiszúrni semmiképp nem szeretnék vele.

C tervünk az Anna, az is tetszetős név, és biztos, hogy minden korban divatos, viselhető, örök.

2016. febr. 27. 22:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én csak Annát ismerek, de abból vagy százat. Igaz, hogy örökzöld, de a divathullám miatt teljesen elkopik és elveszíti az azonosító szerepét a név. Én annak a híve vagyok, hogy legyen minél többféle név és ezeket használjuk is, ne akadjunk ki egyiken sem csupán azért, mert nem a nekünk tetsző vagy az össznépesség első 10 leggyakrabban adott neve.

Az Apollónia tetszik Pollinak becézve, az Anasztázia viszont szebb hangzású számomra, csak a becenevei nem igazán tetszenek(Tázi, Neszti, Nesztike, Anci, Aszti, Sztázi, Sztáza, Sztázus, Anaszi, Anaszti, Anasztika).

Én egyiket sem választanám a saját gyerekemnek, mivel más tetszik, de örülnék, ha akinek ez tetszik, az merné adni.

2016. febr. 29. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!