Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ismertek Apollóniát, Anasztázi...

Ismertek Apollóniát, Anasztáziát? Mennyire "vállalhatatlan" nevek?

Figyelt kérdés

Mindkettő nagy kedvencem régóta, főleg az Apollónia. Az 1800-as években nagy divat volt, de most, 2016-ban mennyire viselhető név? Mennyire lesz elfogadható a későbbiekben (előreláthatólag)?

Szívesen nevezném így a kislányomat, de kiszúrni semmiképp nem szeretnék vele.

C tervünk az Anna, az is tetszetős név, és biztos, hogy minden korban divatos, viselhető, örök.

2016. febr. 27. 22:41
1 2
 1/11 anonim válasza:
43%

Hát igen, Anna örök... (Juhász Gyula)

Nekem az Anasztázia nagyon tetszik, szerintem kefejezetten jó hangzású, szép név. :) Az Apollónia azért durva egy kicsit, mert elég kemény lesz azt mondani majd, hogy Apollónia. Mert becézni mégis hogy lehetne!? Api, Lónia, Lóni, vagy mi...?

Az Anasztáziát tartom szerencsésebb választásnak. Bocsi.

2016. febr. 27. 23:11
 2/11 A kérdező kommentje:

Polli, Apolka :)

Köszönöm a vélemémyed. De amúgy nem feltétlenül kell becézni valakit, fleg nem a keresztnevéből. Én Veronika vagyok, engem sem becéz senki.

2016. febr. 27. 23:21
 3/11 anonim válasza:
100%

Első vagyok. Ne haragudj! Elfelejtettem a Pollit. :( A Polli az viszont tényleg elég jó (ha felmerül a becézés). Már pedig szerintem fel fog merülni, ha otthon nem is, de az iskolában akkor is szokott lenni, ha nem akarják a gyerekek. A Pollira nem is gondoltam, mert az külön anyakönyveztethető, eszembe sem jutott, hogy az Apollóniára vezethető vissza.

Az XY Apóllónia, Polli nem is hangzik rosszul. Bocsáss meg, hogy ezt nem tudtam. :(

2016. febr. 27. 23:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem a kettő (három) közül az Apollónia tetszik legjobban. :) Polliként is nagyon aranyos.
2016. febr. 27. 23:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Anasztázia! :) Nagyon szép!
2016. febr. 28. 00:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem rosszak, bár az Appolóniáról egy öreg tanárnő jut eszembe, de Polliként aranyos. Az Annát én speciel nem adnám, szép, de annyira unalmas, elcsépelt, gyakori.
2016. febr. 28. 00:28
 7/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a melóhelyen van egy Anasztázia, nővér, mindenki Sztázinak hívja. Semmi gondja nem volt még ebből.

Az Apollónia is szép.

2016. febr. 28. 06:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Anastasia-t igen, de mi külföldön élünk. Amúgy nagyon tetszik a név. Apollónia nem, arról az énekesnő ugrik be azonnal - Kovács Apollonia notaenekes....
2016. febr. 28. 07:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőt ismerek, egyikkel sincs semmi baj, szerintem. Maximum elsőnek hangzik furcsán, de hamar megszokják az emberek, hidd el. Nekem általános iskolában voltak "fura nevű" osztálytársaim, csak 7 évesen még nem tudtam, hogy ezeken meg kéne döbbenni. Így alakult, hogy az ehhez hasonló nevek nekem teljesen normális hangzásúak. Az Apollónia egyébként nekem is tetszik, bár nem adnám.
2016. febr. 28. 10:52
 10/11 anonim ***** válasza:
Anasztázia-Tázi ilyen nevūt ismerek. Apollónia nem annyira tetszik, de kicsiként Polli aranyos, felnõttként meg viselhetõ az Apollónia.
2016. febr. 28. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!