Ismertek Apollóniát, Anasztáziát? Mennyire "vállalhatatlan" nevek?
Mindkettő nagy kedvencem régóta, főleg az Apollónia. Az 1800-as években nagy divat volt, de most, 2016-ban mennyire viselhető név? Mennyire lesz elfogadható a későbbiekben (előreláthatólag)?
Szívesen nevezném így a kislányomat, de kiszúrni semmiképp nem szeretnék vele.
C tervünk az Anna, az is tetszetős név, és biztos, hogy minden korban divatos, viselhető, örök.
Hát igen, Anna örök... (Juhász Gyula)
Nekem az Anasztázia nagyon tetszik, szerintem kefejezetten jó hangzású, szép név. :) Az Apollónia azért durva egy kicsit, mert elég kemény lesz azt mondani majd, hogy Apollónia. Mert becézni mégis hogy lehetne!? Api, Lónia, Lóni, vagy mi...?
Az Anasztáziát tartom szerencsésebb választásnak. Bocsi.
Polli, Apolka :)
Köszönöm a vélemémyed. De amúgy nem feltétlenül kell becézni valakit, fleg nem a keresztnevéből. Én Veronika vagyok, engem sem becéz senki.
Első vagyok. Ne haragudj! Elfelejtettem a Pollit. :( A Polli az viszont tényleg elég jó (ha felmerül a becézés). Már pedig szerintem fel fog merülni, ha otthon nem is, de az iskolában akkor is szokott lenni, ha nem akarják a gyerekek. A Pollira nem is gondoltam, mert az külön anyakönyveztethető, eszembe sem jutott, hogy az Apollóniára vezethető vissza.
Az XY Apóllónia, Polli nem is hangzik rosszul. Bocsáss meg, hogy ezt nem tudtam. :(
Nálunk a melóhelyen van egy Anasztázia, nővér, mindenki Sztázinak hívja. Semmi gondja nem volt még ebből.
Az Apollónia is szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!