Milyen dolog, ha ugyanazt a nevet adjuk a babának, amit valamelyik rokon, vagy közeli ismerős is adott már néhány hónapon belül?
Nem bunkóság, ha így teszünk?
Nagyon nehezen döntünk, és a legesélyesebb neveket már választották szűk körön belül.
Én próbáltam úgy dönteni, hogy ez ne legyen, de most "megelőztek" bennünket. Tudom hogy valakit ez zavar, de azonkívül nem tűnik ez kiszúrásnak, önzésnek?
Mi mindkét gyereknél figyeltünk rá, hogy a rokonságban ne legyen olyan név amit adunk. Az én családomba van 4 Ági, és rossz volt mindíg hallgatni, hogy különböztetik meg őket.
A lányommal könnyű dolgunk volt, mert lány kevés van a családba, az ő neve Napsugár lett.
Most a kisfiunknál már gondba voltam, mert a férjemnek van 3 fiú tesója, plussz az unokatesói is fiúk.
Nekem nagyon tetszik a Levente név, de mivel az egyik sógoromat így hívják, ezért nem adtuk ezt a nevet.
Az én kisfiamat Bálintnak hívják, mert nincs ilyen nevű gyerek a környezetünkben.
De ha nektek csak egy név tetszik, és mindenképp úgy szeretnéd hívni a gyerekedet, akkor add neki azt, és ne törődj vele, hogy más mit szól hozzá.
Nekünk is benne van a pakliban, hogy egyezni fog a név, de mivel mi már 4 ével ezelőtt megbeszéltük, hogy ha lány, X, ha fiú, Y név, így nem tántorodunk el tőle.:)
Úgy nevezzétek, ahogy a szívetek akarja!
hát igen, ez nehéz dillemma... az én fiam bence. ezt több, mint tizeöt éve találtam ki, h ha lesz egy fiam bence lesz. eltelt 15 év és az elnevezési statisztikákban az első helyen áll a név. gondoltam nem érdekel, 15 éve ezt a kisfiút várom. de most már érdekel. tudod miért? mert elkiabálom magam a játszótéren, h bence és összeszalad az összes kisfiú. vagy azt hallom, bence ne csináldd! na! már rettegek, h az amúgy sem kisanygal fiam, már megint mit csinált... nem csinált semmit. konkrétan nincs is ott... persze van vicces odlala is, mert az egyik legjobb barátját úgy emlegeti, h a másik bence és az enyém meg az egyik bence...
de végülis tök mindegy, mert amúgyis van ezer beceneve, ami másnak nincs és úgyis az én édes pici fiam, akit úgy imádok ahogy van. és különbenis, más név nem is állna jól neki .)
a második gyereknél már körültekintőbbek voltunk, szerencsére a környezetünkben nincs még egy ilyen nevű gyerek, így ilyen jellegű sztorikból a kicsi kimarad...
szóval, ha esetleg olyan nevet adtok, amilyen a közvetlen környezetetekben hasonló korú gyereknek van, készüljetek fel vicces és néha kellemetlen szitukra.
és hívjátok úgy, ahogy akarjátok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!