Miért lesz mindig ilyen a kislányom fülbevalójánál? Kép
2 éve van a fülében az aranyfülbevaló,és pár napja észrevettem, hogy gennyes lett neki. Egyből kivettem és letisztítottam a fülét és a fülbavalót is lefertőtlenítettem. Pár napot vártam majd visszatettem a fülit.
Erre ma nézem és ismét csúnya neki. Már ki is vettük a fülbevelóját.
Mitől lehet? Minden nap rendszeresen megmossuk a kisfülét. Csak az egyik ilyen.
fémallergia.
sajnos nekem is van, sem a bizsut, sem az ezüstöt nem bírja a fülem kiskorom óta, továbbá a köldököm felett még a farmer gombja is kiüt, illetve a karomon ami ezüstnél "egyszerűbb", az kiüt, nyakamon is minimum ezüst, amit hordani tudok...
ugyanilyen gennyes volt nekem is. aranyra cseréltük, ha azt sem bírja, próbálkozhatsz az orvosi fémmel, egész konkrétan a nikkelre érzékeny a lányod (ami nikkelötvözet, az kiüti) ezért nikkelmentes dolgot kell keresned.
Arra már nem emlékszem milyen krémmel kezeltük, de teljesen mindegy, mert a fémallergia cudar dolog, csak egy dolgot lehet tenni ellene: kivenni az éjszert.
mert sok aranyfülbevaló nikkelt is tartalmaz, ha jól tudom, a 18 karátos, ami nem tartalmaz nikkelt, de a 16 karátos már elég csekély mértékben, azt pl az én fülem már bírta.
itt olvashatod el pontosan mire is érzékeny aki fémallergiás:
Nem kell feltétlenül allergiát kiáltani, főleg, ha csak az egyik oldal gyullad be. Inkább az lehet a gond, hogy mindig kiszeded, ezzel pedig irritálod.
Vegyél Tetran krémet, azzal kezeld a fülét, de ne szedd ki a fülbevalót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!