Hogyan tudnék valamilyen rendszert vinni a 4 hetes kislányom életébe?
Vezess naplót. Mikor mennyt evett, aludt stb. Ebből kiderül a baba ritmusa, azt te finoman, nem erőltetve tudod alakítani, rendszerezni. A ritmus nagyon fontos az ember életében és ilyenkor alakulnak, fejlődnek a ritmikus rendszerek - a légzés, keringés. Az egész életünket végig kísérik a természet ritmusai, a nappal, éjszaka az évszakok. A technika ezt elfedi (éjjel is nappalt tudunk varázsolni), de különösen az első években, nekünk kell segíteni a gyereknek, hogy átélje a ritmusokat. A jó ritmusú versek, mondókák, dalok is nagyon segítőek lesznek, sőt már most kezdheted dudorászni neki bölcsődalokat (Weöres versek Kodály Kis emberek dalai - néhány hangon egyszerűen szólnak, hamar utánozni fogja majd.
ez teljesen normális az elején..körülbelül 2 hónaposan befognak állni a 3 óránkénti evésre...addig csak a sorrendre koncentrálj: fürdés után legyen etetés, etetés után alvás, reggel ébredés után etetés, utána levegő stb...
hogy mindez mikor történik, még teljesen lényegtelen, hiszen igény szerint szopizik, és ez így rendben is van.
2-3 hósan már többet vannak ébren, és alkalmazkodóbbak, akkor már el lehet kezdeni dolgozni valami kezdetleges napi rend félén: tehát nem nyekkenésre cicire tenni, vagy az üveghez nyúlni, hanem dajkálni, mondókázni, képeket mutogatni, és törekedni a 3 óránkénti evése...
7-8 hónaposan már sikerrel kialakítható napirend, addigra én el is hagytam az igény szerinti etetést, ha étkezések között megéhezett, inkább többet foglalkoztam vele, hordoztam ha kell, hogy ne azért kérje a mellem mert épp unja magát vagy nyűgös.
De még utána is vagy 3szor változott a napirend - amikor kiváltottuk az étkezéseket, amikor áttért az 1 alvásra, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!