Régies (csúnyábban: öreges) név a gyermeknek, vagy inkább fiatalos, laza, esetleg külföldi, divatos?
Akik gyerekvállalás előtt vannak, illetve már meg van a neve, mi alapján döntöttétek el?
Illetve 'szokás' még ilyen idősekre asszociáló neveket adni ey ma született gyereknek, hogy Mihály, Erzsébet, József.. stb?
Mit gondoltok a divatosabb, külföldies nevekről? Auróra, Médea, stb..
Mi alapján választottátok ki a gyermek nevét?
Jaj kedves utolsó sehogy sem! :( 😃
Bajom nincs vele,apam is János,nagyapám is János volt,
Párom,es az apukája is az 😩
Nekem ez tul sok. Meg oszinten nem tetszik.
Nem akarom,hogy meg egy JANIKA legyen a családban :(
Ugy gondolom,hogy ez nem csak az o döntése...pedig o mar kijelentette,hogy! azert ebbe nekem is lesz egy ket beleszólásom! Meg van időnk :)
Nem vagyok se "régies" se ősmagyar név mániás.
Nekem nagyon tetszett például: Csongor, Attila, Benjámin, Alex, Roland
Sára, Emília, Maja, Luna, Léna, Olívia
Nem az alapján választottunk nevet, hogy mennyire divatos/magyaros/modern/külföldi.
Mindketten összeírtuk az összes nevet, ami tetszett. Így maradt fiúnak az Alex.
Lánynál nagyobb gond volt, 5 név is rajta volt mindkettőnk listáján. Végül Maja Boglárka lett.
Én a lányomnak úgy választottam nevet, hogy elővettem az elmúlt évek névadási statisztikáit és a lista első 10 helyén szereplő nevet kapásból kihúztam. Ennek köszönhetően nem ő lett az 5. Lili és 6. Laura az oviban, iskolában.
Ugyanakkor nem szerettem volna nagyon egyedieskedő, modernkedő nevet sem. Olyan nevet választottam, amelynek vannak hagyományai a magyar kultúrában.
Nemzetközi színtéren is használható. Számított a jelentése, illetve hogy a névnap lehetőleg jó távol legyen a szülinaptól.
A fiamnak is hasonlóan fogok nevet választani.
En inkabb a modernebb nevek hive vagyok :)
Rengeteg nev tetszik koztuk Luca,Lara es Zoe is,Oliver,Zeteny mellett.
Az en gyermekeim Lili,Benett es Mila.Vezeteknevunk Schaffer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!