Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Régies (csúnyábban: öreges)...

Régies (csúnyábban: öreges) név a gyermeknek, vagy inkább fiatalos, laza, esetleg külföldi, divatos?

Figyelt kérdés

Akik gyerekvállalás előtt vannak, illetve már meg van a neve, mi alapján döntöttétek el?

Illetve 'szokás' még ilyen idősekre asszociáló neveket adni ey ma született gyereknek, hogy Mihály, Erzsébet, József.. stb?

Mit gondoltok a divatosabb, külföldies nevekről? Auróra, Médea, stb..

Mi alapján választottátok ki a gyermek nevét?

2016. febr. 14. 14:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%
Nekem Alexem és Krisztiánom van, ezek szerintem inkább mondhatóak mai neveknek, öregesnek semmiképpen nem gondolom. De nem ez volt a szempont, hanem az, hogy jó legyen a hangzása, passzoljon a vezetéknévhez, és hát igen, az is, hogy külföldön is ki lehessen mondani. Illetve ezek voltak azok a nevek, amikben egyetértettünk a férjemmel. Mert lett volna még jó néhány ötlet, de vagy az egyikünknek, vagy a másikunknak nem tetszett. Speciel én adtam volna "öreges" nevet is, nálam listás volt a János és az Ábrahám is, szóval tényleg nem az volt a szempont, hogy kimondottan modern név legyen, hanem elsősorban a jó hangzás, és számomra ezek is jól hangzanak.
2016. febr. 14. 19:14
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
4-es! Becézve sem tetszik? Janó?
2016. febr. 14. 20:50
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

Jaj kedves utolsó sehogy sem! :( 😃

Bajom nincs vele,apam is János,nagyapám is János volt,

Párom,es az apukája is az 😩

Nekem ez tul sok. Meg oszinten nem tetszik.

Nem akarom,hogy meg egy JANIKA legyen a családban :(

Ugy gondolom,hogy ez nem csak az o döntése...pedig o mar kijelentette,hogy! azert ebbe nekem is lesz egy ket beleszólásom! Meg van időnk :)

2016. febr. 14. 20:57
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
:D nálunk meg mindenki Tibor a párom is az Apujája is. Az én apám az ö apja is az volt az öcsém is Tibor. És az elsö exem is az volt :D Névnapon kicsit drága mulatság :D
2016. febr. 14. 21:11
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
Nekem csak a ritkább, régi nevek tetszenek. Pl. Lőrinc, Vince, Boldizsár, Berta, stb.
2016. febr. 14. 22:00
 16/19 anonim ***** válasza:
74%

Nem vagyok se "régies" se ősmagyar név mániás.

Nekem nagyon tetszett például: Csongor, Attila, Benjámin, Alex, Roland

Sára, Emília, Maja, Luna, Léna, Olívia

Nem az alapján választottunk nevet, hogy mennyire divatos/magyaros/modern/külföldi.

Mindketten összeírtuk az összes nevet, ami tetszett. Így maradt fiúnak az Alex.

Lánynál nagyobb gond volt, 5 név is rajta volt mindkettőnk listáján. Végül Maja Boglárka lett.

2016. febr. 15. 07:14
 17/19 anonim ***** válasza:

Én a lányomnak úgy választottam nevet, hogy elővettem az elmúlt évek névadási statisztikáit és a lista első 10 helyén szereplő nevet kapásból kihúztam. Ennek köszönhetően nem ő lett az 5. Lili és 6. Laura az oviban, iskolában.

Ugyanakkor nem szerettem volna nagyon egyedieskedő, modernkedő nevet sem. Olyan nevet választottam, amelynek vannak hagyományai a magyar kultúrában.

Nemzetközi színtéren is használható. Számított a jelentése, illetve hogy a névnap lehetőleg jó távol legyen a szülinaptól.

A fiamnak is hasonlóan fogok nevet választani.

2016. febr. 15. 10:12
 18/19 anonim ***** válasza:
82%
A lányomnak egy ma már nem divatos nevet kapott csilla ,fiaim viszont az egyik egy régi magyar nevet kapott,mig a másik egy ma is népszerü de régi nevet kapot,apukája után péter,engem nem érdekelt hogy divatos,vagy régi ,nekem tetszen ,és jó legyen a vezeték névhez többi nem számitot.
2016. febr. 16. 05:33
 19/19 anonim ***** válasza:

En inkabb a modernebb nevek hive vagyok :)

Rengeteg nev tetszik koztuk Luca,Lara es Zoe is,Oliver,Zeteny mellett.

Az en gyermekeim Lili,Benett es Mila.Vezeteknevunk Schaffer.

2016. ápr. 19. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!