Régies (csúnyábban: öreges) név a gyermeknek, vagy inkább fiatalos, laza, esetleg külföldi, divatos?
Akik gyerekvállalás előtt vannak, illetve már meg van a neve, mi alapján döntöttétek el?
Illetve 'szokás' még ilyen idősekre asszociáló neveket adni ey ma született gyereknek, hogy Mihály, Erzsébet, József.. stb?
Mit gondoltok a divatosabb, külföldies nevekről? Auróra, Médea, stb..
Mi alapján választottátok ki a gyermek nevét?
Nálam a régi nevek az Irén, a Mária, az Erzsébet, a Sarolta, stb..
Az új nevek, amiket mostanában hallottam, és nem adnám, az ilyen, pl.: Véda, és társai.
Nekem fontos volt, hogy a vezetéknévvel szépen csengjen. A külföldi neveket azért nem preferálom, mert leírva a Dzsenifer, Dzsesszika, Brájen, nagyon idétlen.
Még az volt a szempont, hogy ritka legyen de ne nyakatekert. Janka 6 éves :)
Nekem kifejezetten tetszik a Nándor, Iván, Mihály, Zsuzsanna, Julianna, Gabriella nevek.Szerintem egyik sem öreges.
A divatos, feljkapott nevek közül rengeteg nem tetszik. Viszont ott van a Dávid, Máté, Anna, Zsófia nevek. Mind évszázadok óta létezik, adták/adják, mégse nézik öregesnek.
Nekem a párom,minden áron az o nevet akarja adni.
Ami :JÁNOS!
En meg nem akarom. :(
Es nem tudom lebeszélni. Nekem ez a nev nagyon régies...nem azt mondom,hogy valami nagyon divat nevet szeretnek...
Nekem a Levente,vagy Adrián tetszik nagyon.
Bízom benne,hogy megtudom beszelni vele. 😃
Ugyan nálunk már megvan a gyerkőc, de olyat választottunk, ami nem is hagyományos, nem az a régies, de azért nem is olyan, amire csak néznek megrökönyödve az emberek, hogy te jó ég.
És amúgy külföldies név, de nem az a hú, de ilyen nevet hogy lehet adni gyereknek névről van szó.
Viszont a páromnak régi, hagyományos neve van, és az apukájának is az a neve, de pont emiatt nem akartuk neki is ezt a nevet, mert így is vicces, hogy most akkor kinek is szólunk, ha mindketten ott vannak, de ma már bánom, hogy második névként nem kapta meg az apja nevét.
Amúgy Alex a kisfiunk neve.
Én régiesebb név pártoló vagyok. Vagyis ez sem teljesen igaz, én azokat a neveket szeretem amik magyar vezetéknévvel is szépen csengenek. Ritka gázul tud kinézni egy Molnár Benett, Szabó Noel, Kovács Zara.
Nálunk szempont volt ugye a fent említett, valamint hogy idősebb korában se kelljen szégyellenie a nevét. Végül Márk és Johanna lettek.
A férjem nagyapjáról neveztük el a legnagyobbat, de maga a név inkább örök divat:) Gábor.
A többiek is hasonló nevet kaptak, bár kissé gyakoribbat. A nagyon külföldi, soha nem hallott nevek nem jöttek szóba.
Se nem régi, se nem új! Habár sok "régi" név tetszik, pl. András, Gábor, Attila. Csak valamilyen oknàl fogva kiestek. Párom neve abszolút nem játszott. SOHA! Nem is tetszik és saját nevet akartam a gyereknek. Pedig szekáltak h miért nem az apja nevét kapja?! Mondtam h azt kapja hiszen a vezetékneve az övé. :D
Ja és az alapjàn h mindkettõnknek tetszedjen. Gyakoriság nem játszott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!