Hogy győzzük meg a szülőket?
Bocsánat, hogy közbeszólok, de szerintem mindenki téved. Jómagam is sógoréknál élek, méghozzá egy vallásos faluban több, mint 30 éve. Nem igaz, hogy mind lusta és érdekből mindent elnéznek.Több ismerősöm, rokonom is kinn él. Ez alapján biztosan állíthatom, hogy ha bántalmazó szülők lennének, akkor az egész falu kiutálná őket. Mondtad, hogy kihallatszik, ha megveri vagy kiabál velük. 8 év alatt csak feltűnt volna a szomszédoknak, ha rendszeres verések vannak. Ha gond van. Főleg a falusi öreglánynak járt volna el a szája. Tapasztalat. Biztos, hogy van igazság is abban, amit mondott Neked. Pl. lefekvés ideje, tanulás fontossága, nem néz el mindent a gyerekeknek, okkal oda is csap, Isten bocsásson meg Nektek. De biztos vagyok benne, hogy valóban rá is játszhatott kicsit, gúnyolódott Veletek. Én legalábbis azt tenném, ha lenne egy mindenlében kanál szomszédom, aki folyton leselkedik utánam, hallgatózik, sértegeti a kibeszéli a családomat a hátam mögött, sértegeti a származásunkat, vallásunkat, akcentusunkat, sőt még egy magzatot is. Reggeli időben kérdés nélkül ránk tőr és még neki áll feljebb. Még ha így is nevel, akkor sincs semmi. Ő legalább nevel. Abban is Neki adok igazat, hogy szörnyű mit művel sok fiatal manapság. Viszket a tenyerem nekem is, amikor 12 évesek isszák részegre magukat a barátjukkal, megütik a tanárt és visszabeszélnek, a szülőbe belerúg a kisgyerek mert nem kap meg valamit a boltban. Mindre a saját szememmel láttam példát. Majd Te is megtudod Svédországban milyen ártalmas a túlzott liberalizmus. Voltam ott is néhány évig. Külösen minősíthetetlen a 31 éves anyuka. Hogy mersz így írni a székelyekről, amikor annyi mindent tettek a magyarságért, holott az meg sem érdemli. Bocsánat, ez hosszú lett, de kikívánkozott. Még egy utolsó megjegyzés. Én is elvertem volna azt a gyereket, még jobban is, mint az apja. Megérdemelte, ezen nincs mit ragozni. Biztos a többire is rászolgál, HA kap. Ezért nem árulkodik a többi szomszéd sem. Mindenkinek az lesz a legjobb, ha békén hagyjátok egymást. Remélem a következő szomszédoddal már nem leszel ilyen pofátlan. Mert erre már tényleg nem lehet mit mondani.
57 / F
Ne már, ekkora kamut. :-D
Persze persze...holnapután meg már elköltöztök osztrákföldről svédbe a japán-székely szomszéd meg a 4 nyelvű gyerekeik miatt. Így megy ez az életben. Az Antarktiszra nem akartok menni? Esetleg a Holdra?
Arról nem is beszélve, hogy a te anyai alkalmasságodat is kétségbe lehet vonni! Aki ennyire nem érzi a határokat, ott nagyon komoly személyiségzavar van! Egy borderline anyukáról meg lehetne regényeket írni...
Szóval külföld helyett inkább pszichológushoz, pszichiáterhez kellene fordulnod!
51 / F
Nem számít, hogy Neked mi fér bele.Ők a szülők. Nekik - nagyon helyesen - a csíntalanság nem fér bele. Én a helyedben nem mennék el. Nem lehet a végtelenségig elfutni. Amúgyis magatokkal vinnétek a probléma forrását, nem pedig magatok mögött hagynátok.Svédország amúgyis a bevándorlók melegágya. Ott nem biztos, hogy egy zavartan mosolygó japánt fognátok ki, aki nem veri be a képed. Pedig lenne miért. Inkább kérj bocsánatot, ha kell, akkor a földreborulós japán módszer szerint. Amúgyis láthatóan akartak adni még egy esélyt a történtek ellenére is. Ez biztos jó pont lenne. Meg az, hogy nem sértegetitek és kritizáljátok folyamatosan minden mozzanatukat. Főleg, amikor a nő terhes. Biztos segítenek szakembert is keresni, ha elmondod miért kell. A nevelési módszereikbe nincs beleszólásod. Maximum megkérheted nagyon UDVARIASAN, hogy próbálja privátabban intézni, mert Téged is megvisel. Kezdjetek tiszta lappal és mindannyian legyetek tekintettel egymásra. Ezt javaslom. Nem pedig a zsákbamacskát. Nektek nem való a migráns szomszéd. Márpedig semmi garancia rá, hogy nem lesz. A mostaniak mellett nagyobb biztonságban van a magatok fajta. Ha odaállítasz, előtte KÉRDEZD MEG, hogy alkalmas-e az időpont. ADJ legalább ESÉLYT arra, hogy megismerd Őket. Biztos nem ok nélkül közkedveltek. Ha nem ítélkeznél előre, akkor biztos Te is látnád miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!