Hogy győzzük meg a szülőket?
Ázsiában valóban megszokott az autokratikus nevelés. Ha a gyerek ellentmond vagy rosszat tesz, akkor a testi fenyítés is elfogadható a kultúrájuk szerint.
Én sem értek vele egyet, de valószínűleg az apuka is így nevelkedett, ezt viszi tovább.
Mondjuk Magyarországon is elég régi "hagyománya" van a testi fenyítésnek, nagyon sokan élnek vele.
6-8 fenékre ütés egy ilyen elcsavargásért nem egy túl nagy büntetés. Én olyan szíjas verést kaptam volna ilyenért hogy csak na (illetve kaptam is konkrétan ezért). Engem szíjjal és pálcával büntetnek, mégse panaszkodok.
16 F
Az én fiam is 3 nyelvű, eleinte keverte a szavakat, de már belejött. A több nyelv csak hasznukra válik, hidd el.
Amúgy nagyon kotnyeles vagy.
Te hasonló típus lehetsz, mint anyámék szomszédja. Ott is, ha fingik egyet valaki, már a fél utca értesül róla. Leskelődik, hallgatózik...
Mégis, mi közöd van neked ahhoz, hogy más hogy neveli a gyerekét? Ott lógtál a kerítésen, és végig is nézted?
Ne haragudj, annak ellenére, hogy nem vagyok a testi fenyítés híve, én is eltángáltam volna a gyereket, ha elcsavargott volna, mert amilyen aberrált emberek vannak a világban, sokkal nagyobb baja is történhetett volna, mint az, hogy a ruhája tönkremegy...
Azt sem értem teljesen, mi köze a "problémának" ahhoz, hogy az apa és az anya milyen nemzetiségű, illetve milyen szakmában dolgoznak. Láthatóan dolgos család, nem naplopóék. A gyerekek gondolom nincsenek egész nap ütve-verve, elhanyagolva, sőt....
Szerintem a saját portátokon sepregessetek a feleségeddel, lenne mit...
"Engem nem az zavar, hogy sok nyelvet beszélnek, hanem hogy egyszerre túl sokat"
Bárcsak mindenki túl sok nyelvet beszélne... egyes embereknél azt sem lehet érteni, mit akar magyarul elmakogni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!