Hogy győzzük meg a szülőket?
Olyan dologba avatkoztok, amihez semmi közötök. Mindenki törődjön a saját dolgával és mindenki úgy neveli a gyerekeit ahogy akarja, nehogy már egy szomszéd mondja meg hogy mi hogy legyen.
Ha rendszeresen bántalmazzák a szülők a gyerekeket, akkor érdemes esetleg feljelenteni őket, de egyébként nem szólhattok bele abba hogy hogy nevelik a gyereküket, ahhoz semmi közötök hogy hány nyelven beszélnek a gyerekek, milyen vallásúak stb., nem hiszem hogy az lenne a megoldás hogy az összes ismerős előtt besározzátok a szülőket, a hátuk mögött pletykálva. Arra nem lehet rendes meglátásotok hogy túlterhelik-e a gyerekeket vagy se. Ha beszéltek is az anyával, miattatok nem fogja megváltoztatni a nevelési elveit.
Szóval mondom, ha esetleg a gyerekeket rendszeresen verik, bántalmazzák, minden apróságért verés jár (nem csak szökőévente) akkor jogos a feljelentés, de egyébként sajnos nem.
Jézusom, Ti aztán ráértek.
A fenyítéssel én sem értek egyet, de ez nem a bántalmazás kategóriája, semmi közöd nincs hozzá.
A nyelvtanulás SZERINTED nem jó? Akkor TE ne tanítsd így a SAJÁT gyerekedet. Mi a franc közöd van hozzá, hogy ő mit tanít a saját gyerekének?
Komolyan szóhoz nem jutok, hogy ez a "probléma" téged ennyire foglalkoztat, hogy kisregényt írsz ide, másokat kérdezgetsz, nyomozol, feljelentést fontolgatsz. Így hogy akartok ott beilleszkedni?
Inkább elköltöznék ha ilyen szomszédunk lenne.
Nem kell egyetérteni a módszereikkel, nekem sem tetszik de akkor is az ő dolguk, ne szóljatok bele!
Nevetséges, hogy ezért képes lennél feljelenteni a szomszédodat. A hatóságok is ki fognak röhögni, mikor becsattogsz és közlöd, hogy elnézést de a szomszéd gyerekei túl sok nyelven beszélnek és amúgy az apuka ráütött az egyik fenekére 8-at, szeretnék feljelentést tenni. :-D
Egyébként szerintem kamu a kérdésed. De biztosan sokat gondolkoztál rajta. Értékelem.
Azért a rendszeres testi fenyítés és a néha napján elfenekelés között elég nagy különbség van, már bocs. Azt írtad, egyszer láttad, hogy az udvaron elfenekelik a kölköt, aki 6 évesen elcsatangolt, a szülők órákig azt sem tudták, él e még. Én is kaptam gyerekkoromban a fenekemre, nem is egyszer, amiben több a nevelő célzat, mint a fájdalom. Nem korbáccsal ütöttek, vertek, gondolom ezt a kisfiút sem. Bocs, de én inkább nálad érzem azt, hogy te estél át a ló túloldalára, ráadásul olyanba szólsz bele, amihez semmi közöd nincs. Ha neked is vannak gyerekeid, úgy nem is nagyon értem, hogy érsz rá mások magánügyeivel foglalkozni, azt minden szomszédtól számonkérni?!
Az meg miért baj, ha több nyelven beszélnek már most? Féltékeny vagy, hogy a végén többre viszik az életben, mint az átlag magyar, aki még a saját anyanyelvét sem beszéli/írja tisztességesen?
Az meg már csak a hab a tortán, hogy senki nem ért veled egyet, de te el nem gondolkoznál azon, hogy talán nem mindenki másban van a hiba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!