Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan oldjátok meg babakocsiv...

Hogyan oldjátok meg babakocsival a metrózást?

Figyelt kérdés

az útvonaltervezők szerint kikerülhetetlen legalább 1 metró. az akadálymentes verzió: sok órás utazás, kb 6 különböző járaton az egész várost körülutazva.

tudtok tanácsot adni, mire készüljek, hogyan a legegyszerűbb?

2016. febr. 10. 15:29
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
a Taxi eszembe sem jutott, pedig kézenfekvő. köszönöm!! (és igen, a mozgólépcsőn problémáztam)
2016. febr. 11. 06:48
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
:) Ha túl soknak találod otthonról a célig a taxit, akkor lehet úgy is, hogy csak a metros részt váltod ki vele.
2016. febr. 11. 07:29
 13/20 anonim ***** válasza:
64%
Én ugyan a 3-as válaszoló vagyok, de 10-es, ez így ebben a formában nem igaz. Volt egy ilyen elvetélt ötlete a BKK-nak tavaly, de aztán hamvába hótt. Mellesleg ahányszor babakocsival mentem le a metróba, az ellenőrök soha egyetlen szóval sem mondták, hogy tilos, sőt amikor a bérletemért kotorásztam, legtöbbször intettek, hogy menjek csak.
2016. febr. 11. 09:39
 14/20 anonim ***** válasza:
92%
Tudomásom szerint mindenhol ki van ragasztva, hogy babakocsival tilos a mozgólépcsőn közlekedni. De még ha nem is lenne így se épeszű az, aki babakocsival mozgólépcsőn közlekedik
2016. febr. 11. 11:57
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Utánanéztem, megkövetlek, igazad van. A szabály szerint a babakocsit összecsukva, a gyereket kézben tartva szabadna mozgólépcsőzni. Ez nyilván egy nagyon bölcs rendelet, így sokkal biztonságosabb az utazás.
2016. febr. 11. 13:33
 16/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem kell engem megkovetni, ugyan már. Főleg hogy egyáltalán nem lényeg, hogy igazam van e, csupán arra próbáltam célozni, hogy mennyire balesetveszelyes a babakocsi a mozgólépcsőn
2016. febr. 11. 14:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sokkal veszélyesebb kézben tartani a gyereket. Persze, nyilván megvan a veszélye, de mint rutinos babakocsis mozgólépcsőzőnek, az a véleményem, hogy ha megfelelően tartjuk a kocsit, akkor ki lehet küszöbölni a legnagyobb veszélyforrásokat. Pl. amit írtam előrébb, hogy lefelé menet ne toljuk, hanem húzzuk a kocsit a lépcsőre, így simán vízszintesben tudjuk tartani a tolókarnál fogva. Lényeg, hogy mindig szemben legyen a lépcsővel a babakocsi.

Vagy nem tudom, konkrétan milyen veszélyekre gondolsz, lehet, hogy olyanokra, amik nekem meg sem fordultak a fejemben.

2016. febr. 11. 14:22
 18/20 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk ha lefelé menet húzod a kocsit, akkor az még véletlenül se lesz vízszintes. ... gyerek plusz a babakocsi súlya együtt elég sok tud lenni az egyensulyozashoz. Ha valakinek sokat kell mozgolepcsozni, akkor be kell szerezni egy esernyő csukható, könnyű babakocsit, amit osszecsukva csak simán vállra akasztós és már kész is van.
2016. febr. 11. 14:34
 19/20 anonim ***** válasza:

Csak addig húzom, amíg rálépek a mozgólépcsőre, utána már nem húzom, hanem tartom, vízszintesben, amihez kicsit meg kell emelnem a tolókart. A babakocsi előtt vagyok, nem mögötte. A kocsi első kerekei a lépcsőn vannak, a hátsó kerekei a levegőben, de mondom, ott vagyok én is és tartom. Ez persze lefelé menet érvényes, szerintem az a neccesebb, fölfelé egyszerű, rátolom, megemelem a hátsó kerekét vízszintesig és tartom.

Áh, nem tudom elmagyarázni, pedig számtalanszor mozgólépcsőztem így. Egyáltalán nem nehéz, mert a kocsi súlyának nagy része a lépcsőn van.

2016. febr. 11. 14:42
 20/20 anonim ***** válasza:
A vállra akasztós babakocsi működhet nagyobb gyereknél, de picinél még nem. Bár én továbbra is úgy gondolom, hogy veszélyesebb karon tartani a gyereket, plusz egy babakocsit tartani a vállunkon. Igaz, ez utóbbit nem próbáltam, de ahogy elképzelem, sokkal instabilabb, mint ha a babakocsiban lenne a gyerek.
2016. febr. 11. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!