Örs vezér terénél járó villamosra hogy lehet fölszállni babakocsival?
ismerem a vonalat. anno gondolkoztam rajta en is. Vegul sportbabakocsival (tehat a keskenyebb regi tipusu egyszeru babakocsival fol tudtam szallni amikor aktualis lett mert a kozepso korlat asszimetrikusan van elhelyezve es az egyik oldalan el lehet ferni a masikon nem.
Csak sajnos nem emlekszem hogy ez minden ajtajanal igy volt vagy csak bizonyos helyen.
Egyebkent menj a legelejere es a vezetot kerdzd meg, ugyanis eleg gaz, ha valoban nem tudsz babakocsival folszallni sehogy se.
Bar az is igaz, hohy a mostani babakocsikat meg annyira dizajnosra tervezik, hohy csak epp azt felejtik el, hogy valaki még hasznal tomegkozlekedest attol hogy gyereke van es nem is feltetlenul a hatan-hasan hordana kendoben :-(.
Majd ha mar utaztal akkor legyszi irj, hohy volt-e megoldas es mi?
Mondjuk úgy, hogy kinyitod a szádat és segítséget kérsz?!
Régen szerinted hogyan oldották meg az emberek? Pontosan így, feleennyit sem hisztiztek, mint manapság.
4-es, ha nem tudsz normálisan válaszolni, akkor ne tedd! Senki nem kíváncsi az idegbeteg stílusodra, rosszindulatú megjegyzésedre. Ugyanis segíteni ezzel nem tudtál.
De mivel a válaszodból látszik, hogy szűklátókörű és korlátolt vagy, leírom: kb. 3 éve nem voltam azon a környéken, így meg sem fordult a fejemben, hogy ma, 2015-ben - amikor évek óta folyik a küzdelem, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel, hogy mindent akadálymentesítsenek, és legalább 15 éve biztos nem jelent problémát, hogy egy járműre nem megoldott a viszonylag gond nélküli fölszállás (még ha egyedül nehezen is), hiszen még a régi Ikarus buszoknál is kivettek egy korlátot - ez problémát fog okozni, főleg egy "újabb" járműnél.
Ebből adódik, hogy a meglepetés erejével ért, amikor ott álltam annál az ajtónál, ahol nagy valószínűséggel föl tudok szállni egy olyan eszközzel, amit az emberek ősidők óta használnak, tehát a babakocsival. És nem tudtam.
Ennek ellenére odamentem a következő ajtóhoz, ahol szintén nem volt erre lehetőségem, viszont a villamos nem várt tovább, fogta magát a vezető, becsukta az ajtaját, és elindult. Pedig elég egyértelmű volt, hogy szándékom ellenére nem sikerült fölszállnunk.
Nem sokkal később jött ugyan még jármű, ahogy az Budapesten lenni szokott, de a következő ajtóknál sem jártam sikerrel - és mivel nem ismertem erről az oldaláról ezt a villamost, bizony, meglepődtem.
Tudod, mikor tudatosult bennem, hogy bizony egyedül ez sehol nem fog menni, szívesen kértem volna segítséget, de az egyetlen ember, akitől ezt megtehettem volna, egy 75 év körüli néni volt, aki önmaga is kissé nehezen lépett föl a lépcsőn, nemhogy nekünk segíteni tudott volna.
Az ajtónak mások még a közelében sem voltak.
De közben az is eszembe jutott, hogy a "nagy" kocsi, mert még nem sportot használunk, lehet, hogy sehol nem fog fölférni.
Mivel válaszod semmit nem ért, kár volt koptatnod a billentyűzetet, és rabolnod a butaságoddal az időmet. Legközelebb előbb gondolkozz, és ha nem sikerül, akkor maradj csöndben...
Többieknek köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!