Szerintetek hány éves korban illő elgondolkodni komolyan a gyerekvállaláson?
Szerintem ma eléggé kitolódott a gyerekvállalás és meg is tudom érteni, hiszen ma irtó nehéz megtartani egy munkát, ideális fizetést keresni és saját lakáshoz jutás szinte lehetetlen! Megmondom őszintén inkább ijesztő belegondolni ezekbe a dolgokba! 28 éves férfiként egyáltalán nem vonz a gyereknevelés. Vannak itt hasonló gondolkodású nők férfiak hasonló korosztályból?
Akik megtehetnék, hogy gyereket vállaljanak, de úgy érzik még nem érettek meg rá, vagy felesleges!
Van aki jól elvan egész életében gyerek nélkül, bár erős túlzásnak tartom azt hogy felesleges egy gyerek. Tudod kinek mi..a többségnek fontos.
Kicsit túl van ez gondolva lassan. Ma már komolyan csak annak legyen gyereke akinek hitelmentes fullos háza van szuper minimum 2 autó pár millió a bankban és persze ehhez a 400ezres fizetés fejenként. Ez egy álomvilág.
Valóban kell pénz mindenre. A gyerek bizony sokba tud lenni, de ez is igényfüggő.
Nem lehet kijelenteni mikor alkalmas. Van akinek jó szülőkkel, albérlet, turis ruha, stb. Másnak a fent említett és talán még van egy köztes réteg.
Persze felelőtlenség a semmire gyereket vállalni, de szerintem kicsit túl van ez már lihegve.
Ideális fizetés? Ha nem olyan a szakmád amivel több százezret lehet keresni, akkor vagy tanulj vagy törődj bele, hogy neked ennyiből kell boldogulnod vagy vállalj többet. Hiába van 3 szakmám tudom, hogy ezekben mennyi a max fizu amit kaphatok és bár szeretnék mint mindenki más is sokat keresni, ennyiből gazdálkodok (és másodállásom van nekem és a páromnak is)..
Saját lakás: ez valóban lassan lehetetlen lesz, de nem tudom miért derogál az albérlet, mikor választék az bőven akad. Mitől különb mint egy 25 éves hitel a nyakadban? Az meg tényleg nagy álomvilág hogy a semmiből kiperkálj zsebből tizenmilliót egy házra.
Nehéz megtartani egy munkát: hát ezt nem igazán értem, nekem nincs senki olyan ismerős vagy olyan akiről tudnám, hogy állandóan kirúgják..Persze mindenki életében előfordul a leépítés, stb, de ezzel nem igazán értek egyet.
Nem gond hogy ennyi idősen nem érdekel a gyerek, majd vagy meggondolod magad vagy nem.
Nincs ezzel gond, azzal sem hogy utazni szeretnél stb, de hogy 28 évesen azon problémázni hogy nincs pénz bulira..Hát szerintem ez a gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!