Hány éves korig lehet gyerekvállaláson gondolkozni?
szerintem 40 fellett mar semmi képp ne vállaljatok gyereket a pároddal!!!!
szerintem 30 az ideális
Én inkább egészségügyi szempontból mondanám a 40-42 évet. Már nagyon fáradt lenne az ember így is 50 évesen egy 10 éves mikrokamasszal. Ha első gyerkőc -egyre nehezebb az addigi életet átszervezni mentálisan.
Az ne izgasson, hogy mit fognak hozzászólni a többiek az osztályban, mert kb.tízből hét gyerkőc születik 35 feletti szülők gyermekeként. Inkább az lesz a furi,hogy Pistikének milyen fiatal szülei vannak...
Viszont egy 20 éves is lehet türelmetlen, fásult és egy 50 éves is életvidám, mozgékony.
Szia! Az örökbefogadásoknál az a szabály, hogy a gyerek és a szülők között maximum 45 év korkülönbség lehet – én ezzel egyetértek vér szerinti gyerek esetében is. Persze nyilván hülyeség azt mondani, hogy 45 és 1/4 évesen már ne szüljön az ember lánya… de kb. ilyesmit gondolnék én is „ésszerű” felső határnak.
Egyébként a környezetemben (ovi, suli, barátok) kb. 30 évesen szültek a nők átlagosan, egyetlen olyan lányt ismertem, aki 25 alatt volt, mikor a gyereke az ovit kezdte. Ismerek olyanokat is, akik, akiknek pár évvel 40 felett született a gyerekük, és nem érte őket semmilyen hátrány emiatt (mármint a többi szülő részéről). Persze ez nyilván nagyon függ az adott emberek fizikumától, a szubkultrától, amiben él, mert az én ismerőseim nagyon „jól tartják magukat”, de láttam már pár korombeli nőt, aki mintha az anyám lett volna…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!