Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hány éves korban...

Szerintetek hány éves korban illő elgondolkodni komolyan a gyerekvállaláson?

Figyelt kérdés

Szerintem ma eléggé kitolódott a gyerekvállalás és meg is tudom érteni, hiszen ma irtó nehéz megtartani egy munkát, ideális fizetést keresni és saját lakáshoz jutás szinte lehetetlen! Megmondom őszintén inkább ijesztő belegondolni ezekbe a dolgokba! 28 éves férfiként egyáltalán nem vonz a gyereknevelés. Vannak itt hasonló gondolkodású nők férfiak hasonló korosztályból?

Akik megtehetnék, hogy gyereket vállaljanak, de úgy érzik még nem érettek meg rá, vagy felesleges!

2016. febr. 9. 18:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%

30-33 között szerintem.

27 éves nő vagyok, és még legalább 3-4 évig nem fér bele az életembe a gyerekvállalás, és jelenleg nem is vágyom rá. Szerintem nincs baj ezzel.

Anyagilag minden gond nélkül megtehetném, de most teszem le a 2. diplomámat (idén végzek) munka mellett, utána szeretnénk egy pár évet még kettesben eltölteni a férjemmel, szépítgetni a házat, utazgatni kicsit, stb. :)

2016. febr. 9. 20:17
 12/21 anonim ***** válasza:
40%

nagyon sok fiú ismerősöm van (én 29 vagyok) aki veled egykorú vagy tőled kicsit idősebb...rendszerint még a szüleikkel élnek, de ha nem, akkor sincs normális párkapcsolat, inkább buliznak, jövőkép nulla, megtakarítás, előre látás nulla....nekem nagyon nem tetszik ez a motiválatlanság, persze sokszor beszélgetek velük és azzal jönnek hogy nincs normális nő, akivel összetudnának bútorozni, ezt is aláírom, nagyon sokat változtak a hölgyek is.

Az én férjem 16 éves kora óta dolgozik, 18 évesen költözött fel pestre, saját albérletbe, szépen kijárta a maga karrier útját, 33 éves korára családi háza, saját autója jó állása van, megkérte a kezem, most várjuk a második babánkat. Számomra ő a követendő példa, a helyes értékrend, és már 24-25 éves kora óta beszélgetünk arról, hogy mikor hogyan és milyen körülmények között szeretnénk gyereket...közben kibuliztuk magunk, tehát az hogy beszélünk róla, hogy elgondolkodunk róla, még nem jelentette azt hogy rögtön bele is vágtunk...

szóval: gondolkodnod már illene rajta.

2016. febr. 9. 20:17
 13/21 anonim ***** válasza:
65%
most biztos hogy le leszek pontozva de én nagyon nem értek azzal egyet, amikor 33-34 éves korban a nők még inkább utazgatnak, meg kettesben vannak a férjükkel, és majd valahol 36. körül jut eszükbe gyereket vállalni, 2-3 lombikkal, a testvérről meg szépen le is csúsznak.
2016. febr. 9. 20:18
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
# 13: azért elég irracionális (és sértő is) a feltételezés, hogy egy 36 éves nő már csak lombikkal tudna teherbe esni. Én például most 41 évesen úgy estem teherbe, hogy még csak nem is volt tervezett, szépen "becsúszott". Igaz, többedik gyerek, de elég fura itt rendszeresen azt olvasni, hogy sokak szerint 35 felett egy nő megszűnik nő lenni... nem így van. A klimaxig a nők többsége képes teherbeesésre, szülésre. A környezetemben az elmúlt egy évben 5-6 38 és 42 év közötti ismerősöm szült egészséges babát (volt, aki ikreket).
2016. febr. 9. 20:55
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

"és majd valahol 36. körül jut eszükbe gyereket vállalni, 2-3 lombikkal, a testvérről meg szépen le is csúsznak."

Te nagyon buta vagy, ugye? :)

Nagynéném 35 évesen hozta világra az unokaöcsémet, ennek 20 éve. Köszöni, lombik nélküli, problémamentes terhesség volt :)

2016. febr. 9. 20:58
 16/21 anonim ***** válasza:
62%

nekem 6 ismerősöm van most babaprojekten. mindegyik 34 éven felüli. mind lombikos.

régen miért nem volt ennyi lombik? szerintetek a kor előrehaladtával nem romlanak a termékenységi esélyek? aki ezt nem ismeri be, magának hazudik. ezen nem vagyok hajlandó vitatkozni, mert ezek tények.

ha a megfogalmazás sértő volt, elnézést kérek.

2016. febr. 9. 20:59
 17/21 A kérdező kommentje:

Érdekes válaszok jöttek mindegyiket elolvastam és azért kicsit megnyugodtam. Csak én úgy érzem még jó pár évig nem akarok saját családot, szinte semmit nem csináltam még!

Nem voltam külföldön, nyaralni is csak egyszer voltam Siófokon Budapestet jóformán el sem hagytam! Autóm nincs, munkám most nincs! Mindig amiatt a rohadt pénz miatt kell aggódni, egy jót nem tudok bulizni hétvégén! Ismerőseim dettó, haragszom kicsit amikor jönnek nekem a gyerek szöveggel! Elég csak az árakra nézni! A szimpla élelmiszer problémát okoz! Vesszük a sok olcsó gagyi cuccot! Elmegyünk a kirakat mellet és minőségi dolgot soha nem tudunk venni! Ebből van elegem, de azért mondják, hogy benne vagy már a korban! Fenéket!

2016. febr. 9. 23:16
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

# 16: a minap írt egy lombikos anyuka, aki azt mondta, hogy a meddőségi centrumban a párok 70%-a 20-30 év közötti.

A meddőség ÁLTALÁNOS probléma, és nem korfüggő!

Amikor én 30 évesen az első babámat terveztem, benne voltam egy babatervező csoportban... voltunk van ötvenen, mind huszon- harmincévesek. És bizony a többségnek (!) ennyi idősen már voltak teherbeesési problémái. Olyan is volt, akinek még a lombik sem segített, ők örökbefogadtak egy babát.

Abszolút nem korfüggő. Neked van 6 olyan ismerősöd, aki lombikozik, nekem meg van 6 olyan ismerősöm, aki 35 felett spontán teherbe esett (és egyet sem ismerek jelenleg, aki lombikozik).

2016. febr. 9. 23:23
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs ilyen kor. Ez mindenkinek a magánügye, akkor vállal, amikor készen áll rá vagy úgy érzi, senkinek sem tartozik magyarázattal ezért. Ha végül nem vállal, hát nem vállal, semmi közünk hozzá.
2016. febr. 10. 10:20
 20/21 anonim ***** válasza:

kérdező: ha anyagilag nem érett meg rá a helyzet az más kérdés...de akkor el kell azon gondolkodni hogy hogyan fog rá megérni - már ha szeretnél valaha gyereket. Pl lehetne nyitni előtakarékossági számlát, fundamentázni vagy bármit...nagyon sok ismerősöm fundamentázik a te korodban.

aki meg azon vitatkozik hogy a teherbeesés esélye nem csökken a korral azzal nem tudok mit kezdeni. Ez tény. Kérdezd meg akármelyik orvost róla.

2016. febr. 10. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!