Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más járt/jár hasonló cipőben?

Más járt/jár hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
Már van egy egy éves fiúnk, júliusra várom a következő babát. Férjemmel kiegyensúlyozott a kapcsolatunk, de úgy érzem, nem tudok rá eléggé felnézni mint egy férfira, s nem is kívánom úgy. Szeretem, mert nagyon jó ember, férj és apa. Aggódok érte a hétköznapokban, jó összebújni, stb, de valami nem kerek, nem az a nagy szerelem, de ezt tudtam már az elején és ő is tisztában volt vele. Lehetünk ennek ellenére boldog család?! Eddig szentül hittem hogy igen, de most a felmerült problémák miatt melyek sorban az ő által örökölt anyagi károk miatt adódtak, elbizonytalanodtam. Vagy most a terhesség miatti hormonok kavartak meg, nem tudom....
2016. febr. 7. 11:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mikor kezdted ezt érezni?
2016. febr. 7. 11:47
 2/13 A kérdező kommentje:
Tegnap villant fel előttem ez a gondolat. Nem arról van szó, hogy nem vagyok boldog, vagy ilyesmi. Mert nekem jó ez a helyzet, terveztük a gyerekeket, vannak céljaink, hosszú, rövid távon egyaránt. Csak hogy a gyerekek mit látnak majd ebből, hogy nem az a nagy szerelem, mert ugye mi leszünk a minta...
2016. febr. 7. 12:18
 3/13 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Törekedjetek arra, hogy ebből lehetőleg ne érezzenek semmit.
2016. febr. 7. 12:21
 4/13 anonim ***** válasza:
Mint egy baráti viszony. Nem hiszem, hogy jo ötlet igy családot alapítani. Miota vagytok együtt?
2016. febr. 7. 13:33
 5/13 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem elég kevés olyan párkapcsolat van, ahol még az együtt töltött hosszú évek és/vagy gyerekek után is 1000 fokon ég a tűz. Egy idő után szinte mindenhol már csak a takarékláng izzik, ami (ha egyébként minden más rendben van), akkor akár elég is lehet, főleg ha ezt a párok is elfogadják és persze időnként vannak fellángolások, amik segítenek elviselni a szürke hétköznapokat, de persze ehhez is 2 ember kell...

Nem azt mondom, hogy ez a tökéletes, hanem hogy nem mindenkinek adatik meg, hogy megtalálja azt, akivel még 20 év után is úgy néznek egymásra, mintha tegnap ismerkedtek volna meg, viszont aki folyton erre vágyik, az lehet, hogy egyrészről sosem lesz elégedett, másrészről pedig lehet, hogy egy egyébként tök értékes embert taszít el magától.

Mondjuk azt nem értem, hogy ha a férjed "örökölte" az anyagi károkat, akkor azért miért őt hibáztatod, ezt kifejthetnéd bővebben :)

2016. febr. 7. 13:43
 6/13 A kérdező kommentje:

4 éve vagyunk együtt. Nekem elegem lett már abból, hogy mindig olyan szekér után futottam volna, ami nem vett fel, mellesleg azok az emberek nem adnák haza a pénzt, nem segítenének annyit, mint a férjem. Ő meg odavolt értem, harcolt is értem, nem adta fel az első elutasításnál. Értékrendünk azonos, így kötöttem ki mellette.

Azért hibáztatom, mert nekem kellett nyüstölni, hogy járjon már utána a hagyatéki terheknek és javaknak, melyek ráadásul még előttem keletkeztek. Meg a másik a diákhitel, diploma nélkül, ebben a családja is hibás, hogy 5 év után otthagyta az egyetemet végzettség nélkül. Szóval ebben nem valami felelősségteljes, veszélyeztetve érzem az anyagi biztonságunk. S nekem már a saját családunk kell nézni..

2016. febr. 7. 14:28
 7/13 anonim ***** válasza:
De ezt mind tudtad. Ennek tudatában vallaltatok 2 gyereket.
2016. febr. 7. 14:32
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem egészen tudtam a hagyatékot, úgy látom, még ő sem volt tisztában vele, mi mit jelent.
2016. febr. 7. 14:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Csak az övé a teher?
2016. febr. 7. 14:36
 10/13 A kérdező kommentje:
A testvéréé is, most úgy tűnik, a javak hasznából rendezni tudják a terhet. Megkönnyebbülnénk...
2016. febr. 7. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!