Vannak itt olyan anyukak akiknek a ferje kulfoldon dolgozik? Hogy birjatok? Megeri a tavollet?
Kérdező mi az, hogy nem kényszerből megy? Ha nem szorulnátok rá a pénzre, nem menne...
Lenne más megoldás is, de az ilyenek mint te élvezik, ha küldik a pénzt és nem kell a férjükkel foglalkozniuk. Csak fáj az igazság...
Kint kellene konyhásként dolgoznod, nem itt..
Ha nem kényszerből megy, akkor menekül, vagy hogy értsük? Ha a gyerekekért tennél mindent, akkor csomagolsz, és mentek a férjed után, megadva a lehetőséget a 3 gyereknek, hogy az apjukkal is legyenek :)
Nálunk pár éve volt egy lehetősége a páromnak, Svájba mehetett volna egy ismerős csapattal, havi 800e-1m Ft-ért + lakás, útiköltség térítés.
Akkor max. 200e Ft-ot keresett, amiért heti 6 nap 12 órázott, én pedig még gyed-en voltam a kicsivel, a lakáshitelünk meg az egekben.
Csábító volt a gondolat, mármint anyagilag, de végül pont a többiek által már leírtak miatt vetettük el. Mi értelme a "jó" életnek, ha nincs együtt a család? A gyerekeknek nem az anyagiak a fontosak (persze egy bizonyos szint fölött), hanem az, hogy a szüleivel lehessen!
A kicsi 2 éves korában visszamentem dolgozni és amikor már teljesen visszarázódtam, akkor addig nyaggattam a páromat, hogy álljon a saját lábára, míg végre belement, hiszen végszükség esetén az én fizumból is kijöttünk volna, csak pár hónap lett volna vészes, amíg lejárt a hitelünk.
Azóta minden ok, én dolgozom egy fix melóhelyen fix fizetésért, ő pedig tovább építgeti a vállalkozását, ami egyelőre nagyon ígéretesnek tűnik :)
Ja és a mi környezetünkben szinte csak azok az apukák güriznek külföldön, ahol az anyukáknak nincs kedvük visszamenni dolgozni, még 1 gyerek után is, csak sír a szájuk, hogy nekik milyen nehéz egyedül és hogy nekem milyen jó, hogy van melóhelyem, céges kocsim, meg hogy csinosan öltözködöm, ők meg csak melegítőben trécselnek egész nap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!