Hogy lesz majd ha jön a kistesó? Ti nem féltetek ettől?
Magától fognak alakulni a dolgok, ne aggódj. A nagyobb gyereknek meg kell tanulnia elfogadni, hogy már ott a kicsi, és nem lesz rá ugyanannyi időd, mint azelőtt volt. Amíg az egyik gyerekkel foglalkozol (mert pl. öltözteted vagy bármi), addig a másiknak várnia kell, ez az élet rendje.
Viszont hiába készíted fel jól a nagyobb gyereket, még akkor is lehetnek nehézségek az elején, hiszen egy 2 éves nem tudja elképzelni hogy milyen lehet majd az az időszak ha tényleg megszületik a testvére. Nálunk pl. a 2,5 éves azt hitte hogy majd olyan lesz mint ő és egyből játszhat vele, hiába mondtuk neki hogy nem. Szóval 1-2 hónap, és belerázódtok mindannyian.
Még az én 4 évesemet is "megviselte" a kistesó érkezése, pedig folyamatosan készítettük fel a terhesség alatt, hogy kb. mi lesz. De nyilván, az első gyerek megszokja,hogy apa-anya minden figyelmét ő kapta, és azt is meg kell szoknia, hogy ezután nem így lesz.
Mi pedig rengeteg figyelmet fordítunk még így is a Nagyra, mert a Kicsi áldott jó baba. De a gyerekorvos is mondta,hogy a ló túloldalára sem szabad átesni, mert az oké,hogy most még a Kicsi eszik-alszik szinte, de ahogy nő, nyilván ő is úgy fog több figyelmet igényelni.
Nálunk pl. most,hogy a Kicsi 3 és fél hónapos, a Nagynál most jelentkezett egy kis féltékenység. Hála Istennek a Kicsit imádja, puszilgatja, de sokkal anyásabb lett. Eddig pl. egyedül aludt el mese után, most sír,ha nem maradok bent vele. Valószínűleg most kezdi felfogni,hogy ez az állapot így marad, és a Kicsit sem visszük vissza a kórházba! :) Ha valaki itt van, legyen az rokon, barát, folyamatosan produkálja magát, követeli a figyelmet. De úgy gondolom,hogy bár sokszor nehéz, ez normális.
Nekem is van egy bátyám, ő is "túlélte",hogy megszülettem. Szóval alakul ez majd magától.
Két év van a gyerekek között. A nagy már végigaludta az éjszakát és önállóan aludt el, mire született a kistesó. Ez alapnak jo volt. A kicsi evett aludt az elején' utana meg vittem oda, ahol a naggyal voltunk.
Igeny szerint szopott a pici, de nem volt cicin órákat, csak amíg evett.
Semmi probléma nem volt, a naggyal nem foglalkoztam kevesebbet. mire a pici elkezdett jobban mozogni, és több odafigyelést igényelt, addigra meg a nagyobb hozzaszokott ahhoz, hogy anyának meg egy gyereke van.
Én is féltem tőle, de minden ok. volt.
Amit rossz ötletnek tartok az az, ha a picire való tekintettel a nagyot többször lepasszoljuk. Minél többet van együtt a család annál termeszetesebb lesz az új jöveveny jelenléte a tesónak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!